Libor a Míša na startu Světového poháru v Patagonii – on-line

Byli jsme opět informování přímo z místa a to i v průběhu závodu, o čemž si můžeme přečíst níže. Závod vyhrál 25-letý Američan Fran Crippen, před Jihoafričanem Chadem Ho a legendou Petarem Stojčevem, který jen o 6 dní dříve vyhrál 57-kilometrový maraton v Sante Fe (všichni tři na snímku). Čtvrtý byl Izraelec Dmitriev. Libor vybojoval 12. místo. V závodě žen vyhrála zkušená 34-letá Němka Angela Maurer, před mladičkými 17-letou Chorvatkou Karlou Sitič a ještě o rok mladší americkou hvězdou Evou Fabian. Čtvrtá doplavala vítězka předchozího závodu světového poháru v brazilském Santosu Ana Marcela Cunha.

Průběh závodu a kompletní výsledky:

v cíli: Tak Libi to nakonec vytáhl na 12. místo. Vyhrál Crippen, před Chadem Ho, třetí Stojčev. Oba naši kluci se už cítí dobře. Prý to bylo hodně těžké – hodně vln, proudy.

3 kola: Včele 11 lidí, Libi stále 14. A sám, minutu za 13., ale trápí se, trápí. Jeden mužský už vylezl z vody. Cheefek po 3. kole vylezl taky…

2. kolo: Ve vedoucí skupině je asi 12 lidí. Libi plave 14., sám, 2 minuty za skupinou. Cheef cca 5 minut Libim, plave s ještě jedním plavcem.

1. kolo: Po prvním kole kluci občerstvovali – Libi cca 14. místo, ale stěžoval si na vlny a vypadá hodně unaveně, Cheef občerstvoval poslední – zhruba 2 minuty po Libim, je udýchaný, vypadá blbě.

1. SMS: Tak kluci jsou na startu a už jedou. Silný protiproud. Plavou se 4 okruhy po 2,5km. Fouká vítr, zvedá vlny, teplota vzduchu stále 35°C.

Jsme opět informování přímo z místa a to i v průběhu závodu. První informace nám včera Ivan uvedl do vzkazovníku. A dnes jsme již obdrželi informaci, že závod je posunut až na 17:30 kvůli přílivu, který zvedá hladinu řeky Rio Negro až o 1,5 metru. Všichni to vítají, protože alespoň nebude takové vedro, které jinak přes den panuje. Chlapů se na startu odprezentovalo 18 včetně našich Libora Smolky a Michaela Mrůzka, bab 22. Právě jsme zveřejnili startovní listinu, takže se můžete pokochat její kvalitou v čele s vítězem ze Santa Fe Petarem Stojčevem, který nese do závodu startovní číslo 1, a vítězkou ze Santosu Anou Marcelou Cunhou. Kupodivu chybí Rusové, kterých startovalo minulý týden v Santosu snad 20.