Mistrovství Slovenska v Košicích ozdobily nové slovenské rekordy

Mezinárodní termínovku letos premiérově obohatilo bazénové Mistrovství Slovenska v dálkovém plavání, které se uskutečnilo v Košicích. A hned napoprvé dosáhlo vynikající úrovně, když nejlepší slovenští dálkoplavci, dobře známí i z českých pohárových závodů, Tomáš Vachan a Alexandra Farkašová, okořenili mistrovství novými slovenskými rekordy.

Tomáš Vachan přitom letos posunul rekord již v Pardubicích, kde zaplaval 57:46,00, a nyní ho znovu vylepšil na 57:43,42. Saša Farkašová posunula slovenský rekord z roku 2009 z Chomutova 1:02:27,0 na 1:02:15,50. Vyzvednout lze i výkony mladých slovenských plavců – 14-letého Nikolaje Tótha nebo 13-leté Lauri Linkeschové, o kterých jistě v brzké době uslyšíme více a snad je i uvidíme v českém pohárovém prostředí.

Nás ale samozřejmě nejvíce zajímají výsledky našich plavců, kteří se v Košicích představili a dosáhli parádních výsledků, vždyť jak Magda Okurková, tak Honza Štábl rozšířili svoji sbírku trofejí o slovenské mezinárodní tituly. Magda vyhrála absolutně v osobním rekordu 1:02:04, zlepšeném o 33,5 vteřiny, a Honza vybojoval celkově druhé místo za slovenským rekordmanem Vachanem a zároveň juniorský titul.

Výsledky jsou k dispozici v archivu.