Svěťák pokračuje za české účasti 57-kilometrovou štrekou

V neděli 31.1. pokračuje druhým závodem světové Grand Prix maratónských plavců a to předlouhých 57 kilometrů dlouhým závodem v řece Coronda v Argentině.

Do závodu vstupují jako favorité vítěz posledních 4 ročníků legendární 34-letý Bulhar Petar Stojčev, i přes nepříliš přesvědčivý výkon v prvním závodě série ve Viedmě, poslední dva roky vždy druhý domácí 28-letý Damian Blaum a samozřejmě rovněž vloni třetí náš Rosťa Vítek.

Právě tito borci budou zároveň nejzkušenějšími plavci na startu, Stojčev poplave v Santa Fe po dvanácté, Blaum po deváté a Rosťa po sedmé, přestože nejstarším na startu bude 36-letý Rudolfo Valenti, který má ovšem účasti pouze dvě. Je tedy zřejmé, že v tomto extrémním závodě rozhodují zkušenosti. Rosťa bude chtít navázat na loňský úspěch a rovněž si chtít spravit chuť po Viedmě, kde nedoplaval kvůli ramenům. My si budem přát, aby ho ramena v závodě nelimitovaly.

Na startu se podruhé představí i další český reprezentant Libor Smolka, který se na rozdíl od ostatních členů naší výpravy vypořádává s opačným časovým posunem, protože do Argentiny přiletěl z Austrálie, kde od loňského roku trénuje. Libor se bude snažit vylepšit si své loňské deváté místo.