Seč – Mistrovství ČR Štafet

Díky státnímu svátku se netradičně v úterý konal na Sečské přehřadě Kroufkův memoriál. Jeho vítězi se stali čerstvý mistr republiky na stejné desetikilometrové trati Rostislav Vítek (Kometa Brno) a loňské vítězství obhájila Lenka Štěrbová ml. (SC PA Pardubice), rovněž čerstvá dvojnásobná medailistka z právě proběhlého domácího šampionátu na Šífrech. Větší pozornost ovšem přitahovalo inaugurační mistrovství republiky v závodě štafet na 4x2km, do kterého se přihlásilo 20 týmů. Štafetovými šampióny se stal tým Bohemians Praha „A“ (Martínková, Kučera, Skuhrová, Břenda) před Kometou Brno „A“. Bronz vybojoval tým Komety Brno „B“.

Na Seči byly na pořadu i tratě 3 kilometry a žákovská pětka a trojka. Tři kilometry vyhráli Lukáš Jachno (USK) a Katka Dudková. Trojku mladších žáků Michaela Štěrbová (oba SC PA Pardubice) a Petr Dostál (PK Vysoké Mýto). Pětku starších žáků pak Matěj Kozubek (Bohemians) a Renáta Fialová (Radbůza Plzeň). Český pohár pokračuje v neděli 11. července ve Vltavě.

Před závodem:
Netradičně, využívajíc státního svátku, se hned v úterý přesune karavana plaveckých vytrvalců ze Svobodných Heřmanic na Seč, kde je čeká tradiční Kroufkův memoriál, jeden ze dvou nejstarších závodů u nás, a rovněž mistrovství republiky v závodě štafet na 4x2km, do kterého se přihlásilo 20 týmů. Vítězství budou na Seči obhajovat Jakub Fichtl a Lenka Štěrbová, kteří vloni na Seči získali na trati 10km titul mistrů ČR, které samotné budou shodou okolností obhajovat na nadcházejícím mistráku ve Svobodných Heřmanicích jen o 3 dny dříve.