Eljat, Izrael – 1.kolo Evropského poháru, 10km

Tak to máme oficiálně – Pošmy 11., Pepa 33. Výsledky jsou již k dispozici v archivu výsledků. Pro Honzu Pošmourného je to skvělý výsledek v tak extrémně nabité startovce!! Až ve finiši prohrál s Ukrajinci Sniktem a Ukradygou souboj o první desítku. Přesto v něm porazil Francouze Sauvage (5km v bazéně 54:10 min.) a získal skalpy např. dalšího Francouze Fraysse (vítěz bazénového francouzského šampionátu s časem 53:41 min.!!), portugalského šampióna Lavrentyeva a dalších. Pro Pepu to byla parádní zkušešenost a dobrý výsledek potvrzující jeho stoupající výkonnost.

Závodu dominovali Britové. Ve 40°C vedru vyhráli mistryně světa a olympijská medailistka Keri-Anne Payne a její týmový kolega Daniel Fogg. Payne vyhrála za 1:56:16 před další slavno Britkou Cassie Patten, která dohmátla v čase 1:56:27. Třetí místo nečekaně brala Francouzka Ophélie Aspord, zatímco např. juniorská mistryně Evropy Aurélie Muller byla až devátá. Fogg vyhrál v čase 1:50:46 velice těsně před druhým Rusem Ivanem Afanevičem a třetím Belgičanem Brianem Ryckemanem (všichni tři na snímku). Vždyť i šestý v cíli ztrácel na vítěze pouhých 6 vteřin!

6. kolo: Pošmy stále v balíku, probil se k 7. místu, Pepa nyní bojuje daleko za druhou skupinou.

3. kolo: Pošmy po občerstvení nadále na 10.-12. místě, Pepa kousek ztrácí na druhou skupinu.

2. kolo: po dvou z celkem osmi kol je Pošmy v prvním balíku, momentálně kolem 10. místa, Pepa bojuje v druhém balíku.

Start: Klukům se spolu s týmem podařilo po vlastní ose dostat se z Tel Avivu do Ejlatu a stejně tak nic nezabránilo jejich startu do 1. kola EP. 10km maraton s rekordní účastí v historii EP byl odstartován!