O pohár Vltavy

V neděli, jako doplňkový program bazénového mistrovství republiky, proběhl již třetí ročník soutěže českého poháru v dálkovém plavání O pohár Vltavy. Tropické počasí posledních dnů vyhnalo teplotu Vltavy přes příjemných 20°C, které tak o více než 60% překonaly loňskou naměřenou hodnotu. Na hlavní pětikilometrové trati si pro tučný šek vítězně doplavali Honza Štábl (Kometa Brno) před domácím Martinem Břendou (Bohemians) a Jánem Kútnikem (Kometa Brno) – všichni tři na snímku od Honzy Srba, a Lenka Štěrbová (SC PA Pardubice) před Janou Zaplatílkovou (Lokomotiva Trutnov) a Hankou Novákovou (Univerzita Brno) – na druhém snímku od stejného autora.

Vítězi kratší tříkilometrové trati se stali Tereza Skuhrová (Bohemians) a Karel Gobernac (SC PA Pardubice). Stejnou trať žáků ovládli Matěj Kozubek (Bohemians) a Karina Šírerová (Lokomotiva Beroun). Žákovský kilometr pak vyhráli Tomáš Kozubek (Bohemians) a Michaela Štěrbová (SC PA Pardubice). Seniorský kilometr pak vyhráli Šarlota Šarlaková (Slávie Plzeň) a Jiří Valášek (SK Náchod).

V neoficiální „Tour de Czech OWS“ započítávající časy z 10km a 5km ze Šífer, 10km ze Seče a 5km z Vltavy se na první tři místa seřadili Jan Štábl (Kometa Brno), Josef Kučera (Bohemians) a Lenka Štěrbová (SC PA Pardubice).

Český pohár pokračuje v sobotu 17.7. na Brněnské přehradě jedním ze dvou letošních nejdelších – dvacetikilometrových maratonů spolu s pětkou a dalšími kratšími tratěmi.