Vitězi GP Capri – Neapol na 33km Blaum a Romiti

Vítězi 45. ročníku slavného maratónu Capri – Neapol, se při neobhajobě loňského vítěze Rostislava Vítka, stali Rosťův dlouholetý soupeř Argentinec Damian Blaum a domácí Alessandra Romiti. Damian Blaum vyhrál letos již po druhé, prvně v Hernandarias – Parana (88km). Vloni přitom závod do Neapole nedoplaval, když vzdal. Letošním vítězstvím se dostal do vedení průběžného bodování Grand Prix, když přeskočil Petara Stojčeva a Alexandra Studzinského. Druhé místo vybojoval Australan Brendan Capell a třetí místo domácí Andrea Volpini. Za Alessandrou Romiti doplavala druhá Argentinka Pilar Geijo, která má letos úspěšnou sezónu, když doplavala třetí již v Santa Fe (57km), …

 … stejně jako Blaum vyhrála v Hernandarias Parana a navíc zvítězila i v Mexickém Sumideru (15km) a bez potíží tak vede průběžné bodování letošní maratónské Grand Prix před zkušenou Španělkou Esther Nunez, která vybojovala v Neapoli třetí místo a která letos rovněž již dokázala zvítězit – v Santa Fe – a na stupních vítězů stála již i v Hernandarias (2.).

Grand Prix pokračuje v Kanadě 31.7. v Lac St. Jean, následuje srbský závod Jarak – Šabac, kde se představí i čeští reprezentanti (Lenka Štěrbová a Josef Kučera), a následně se vrátí do Kanady na Magog, odkud se znovu vrátí na Balkán do makedonského Ohridu a uzavře se v Dubaji.