Mistrovství ČR žactva – Hlučín

Tak jako na světové úrovní proběhl festival dálkového plavání v Robervalu, v němž se konalo po týdnu mistrovství světa (5, 10 a 25km), světový pohár (10km) a maratonské Grand Prix (32km), jeho českou obdobou je Pohár města Hlučína, kde proběhly ve dvou dnech závody na 10, 5, 3 a 1km a k tomu žákovský domácí šampionát. Novými nejmladšími mistry České republiky se zde stali Michael Bláha (Lokomotiva Beroun), Matěj Kozubek (Bohemians), Lucie Kurková (PK Vysoké Mýto) a Pavlína Kubátová (SOP Kolín) v kategorii starších žáků na trati 5 kilometrů a Michaela Štěrbová (SC PA Pardubice), Veronika Puchnerová (SOP Kolín), Martin Fiala (Radbůza Plzeň), Petr Dostál (PK Vysoké Mýto) a Tomáš Kozubek (Bohemians) v jednotlivých ročnících kategorie mladších žáků na trati 3 kilometrů.

Vážení dálkoví plavci a příznivci dálkového plavání!
Těšíme se na 14. ročník Hlučínského maratonu a Mistrovství ČR žactva v dálkovém plavání , který se bude plavat tento víkend. Startovní listina Mistrovství ČR je uzavřena a je zveřejněna na www.slezanopava.webnode.cz v oddíle O pohár města Hlučína. Je tam i seznam všech přihlášených , pokud se někdo nenajde, hlaste se zavčas. Přihlášky na místě jsou možné, ale pro hladší průběh mi hlaste změny raději dopředu , nejlépe e-mailem ( slezan.op@post.cz ). Prosím o respektování několika pravidel:

1. Bude velmi omezen vjezd do areálu automobily. 50m od areálu je velké parkoviště, vzhledem k předpovědi počasí bude pravděpodobně prázdné, proto ho prosím využívejte přednostně.
2. Prostor pro stany bude vymezen v okolí prostoru startu, nestavějte stany mimo vymezený prostor, pokud dojde místo, prostor zvětšíme.
3. Respektujte zákaz pobytů psů v areálu.
4. Provozovatel areálu nás upozornil na zvýšený počet drobných krádeží v poslední době, hlídejte si své věci, je to veřejné koupaliště.

V sobotu bude ruční měření, na Mistrovství ČR žactva a nedělní 5km open máme přislíbenou čipovou časomíru. Předpověď počasí nám zrovna nepřeje (kdo zažil loňské bouřky, určitě vzpomene), doufám, že se nám to vyhne nebo zasáhne jen velmi omezeně.

Za pořadatele Petr Wolf

Radek Táborský před tím napsal:
V Hlučíně se pomalu schyluje k žákovskému vrcholu letošní sezóny – v jednotlivých ročnících mladších a starších žáků se budou rozdávat tituly mistr ČR a další mistrovské medaile – u mladších žáků na trati 3 kilometry, u starších pak 5 kilometrů.
V Hlučíně ovšem proběhne i 14. ročník nesmírně populárního Putovního poháru města Hlučína, který je součtem časů závodů na 10 a 5 kilometrů a ten letošní může přinést další z účastnických rekordů – na start 10 km je totiž přihlášeno 75 maratonců (!!), což by překonalo čerstvý rekord ze Šífer, kde na této olympijské trati startovalo plavců 74. Na Seči 2009 jich plavalo 72, v Hlučíně 2008 70, na Lipně ve stejném roce 67 a vloni v Hlučíně 64. Hlučín je tak dlouhodobě nejoblíbenější desítkou u nás, když jí patří 4 ze sedmi nejpočetnějších desítek, které se u nás plavaly.

Wlk vzkázal: Na stránkách www.slezanopava.webnode.cz voddíle O pohár města Hlučína je zveřejněna startovní listina MČR žactva DP. Prosím o kontrolu a případné opravy, je tam i seznam všech účastníků, konečná uzávěrka přihlášek na MČR je ve středu v 10.00 hod.