Těrlicko – vítězí Rostislav Vítek a Adéla Solská

O pohár města HavířovaNáročný program čekal na plavecké maratonce o uplynulém víkendu, když se v sobotu konal závod Českého poháru O pohár města Havířova v Těrlicku a hned v neděli, díky posunu termínu, Okolo Kamencového jezera v pět set kilometrů vzdáleném Chomutově. Přesto se našla řada maratonců, kteří se dokázali úspěšně poprat nejenom s oběma závody, ale i se vzdáleností mezi nimi.

V Těrlicku vyhráli hlavní závod na 10 kilometrů Rostislav Vítek (Kometa Brno), který se díky tomuto vítězství a rovněž faktu, že dosud vedoucí muž průběžného bodování Českého poháru Jan Štábl závod nedokončil, dostal do čela bodování a vytvořil si tak před nadcházejícím mistrovstvím republiky na nejdelší dvacetikilometrové trati na Lipně výhodnou pozici pro případnou obhajobu Velkého poháru.

Na druhém a třetím místě v Havířově doplavali krnovští Michael Mrůzek a Jakub Říha. Závod žen vyhrála Adéla Solská (Slezan Opava) před Hanou Novákovou (Univerzita Brno) a Terezou Skuhrovou (Bohemians). Na snímku J. Kozubka první tři ženy desetikilometrového závodu – zleva Skuhrová, Solská a Nováková.

Poloviční závod na 5 kilometrů vyhráli Daniel Flora (TJ Krnov) a Kristýna Skopalová (Univerzita Brno). Tříkilometrový závod starších žáků vyhráli Matěj Kozubek (Bohemians) a Renáta Nováková (SC PA Pardubice). Nejmladší kategorii pak vyhrál Daniel Čaban (KVS Pardubice).