Pastvinský maraton – oznámení pořadatele III

Pátek: Teplota vody u přehrady měřena v „několika centimetrech“ Povodím 16.2°C. Včera 16.4°C a předevčírem 16.6°C.  I podle této teploty a při stejné dynamice poklesu by tedy měly plavat všechny kategorie s tím, že žákům by se trať měla zkracovat.  Pořadatel, hlavní rozhodčí i rozhodčí resp. komise měřící teplotu, případně jury, budou mít v sobotu spoustu rozhodování! :-)

Pondělí: Pořadatel Pastvinského maratonu již v pondělí na tomto místě oznámil, a jistě tak udělal radost řadě plavců, že potvrzuje limit na trati 10 kilometrů na 2 hodiny po doplavání vítězů (zvlášť muži a zvlášť ženy). V některých výtiscích STD je chybně uvedena pouhá 1 hodina.

Čtvrtek: Nyní tímto oznamuje, že oficiálně naměřená teplota v místě startu a cíle je dnes 17°C, ale na některých místech naměřil i 18°C. Zároveň Povodí uvedlo dnes teplotu u přehrady (2km od místa startu) 16,4°C. Včera 16,6°C. Z toho vyplývá, že dynamika poklesu byla i při nízkých teplotách nízká a navíc je nyní tepleji a má se dále oteplovat až do příštího týdne. Proto nikdo nemusí mít strach, že by si v sobotu na Pastvinách dostatečně nezaplaval.