32. ročník Ceny Krnovska

Vážení příznivci dálkového a bazénového plavání !
(a neodpustíme si Vážení dálkoplazi a jiná zvěři!)

Opět nadešel čas, kdy se jedinkrát v roce setkají vyznavači obou plaveckých odvětví na v republice unikátním závodu – Ceně Krnovska, kde se plavou jak bazénové sprinty, tak v rámci Superfinále Českého poháru v dálkovém plavání i bazénový závod na pět kilometrů. Letošní závody budou jedinečným vyvrcholením dálkoplavecké sezony – Cena Krnovska bude rozhodovat o medailovém pořadí v nejprestižnější soutěži Českého poháru v dálkovém plavání – v soutěži družstev!

Přestože do startu závodu zbývá ještě jeden měsíc, již se nám schází přihlášky na start v  Krnovské pětce, která se letos jede po jedenácté!. Jednáme o startu s esy našeho dálkového plavání, je velká naděje, že budou startovat členové slovenské reprezentace, uvidíme určitě i ty, kteří letošnímu domácímu poháru vládli. Můžeme se těšit na jeden z nejnabitějších závodů v historii Ceny.

Vzhledem k tomu, jak jsou letos rozhozeny karty v ČP družstev a jaký je o start na Krnovské pětce zájem, musíme, byť neradi, přistoupit k redukci počtu přijatých. Maximální počet přijatých do závodu (a tím i do bodování ČP) bude 72 plavců, podle poměru startujících v letošním ročníku ČP to bude 45 mužů a 27 žen, kteří se představí ve čtyřech rozplavbách (při případném nenaplnění některé kategorie se volná místa přesunou do kategorie druhé). Závodníci budou nasazováni do závodu (nikoli do rozplaveb – toto privilegium si ponechávají organizátoři) podle aktuálního pořadí ČPDP pro rok 2010. Konečné slovo za sestavením startovní listiny bude mít Sekce dálkového plavání, vyhneme se případným nepochopením či snad až protestům.

(Neodpustíme si jednu poznámku – prosíme všechny poraděnky, aby si své vzácné rady, jak sestavovat startovní listinu pověsili za klobouk, případně narvali do špic. Pořádáme pětku na Ceně Krnovska po jedenácté, děláme to sice blbě, ale rádi. Tak nám tu radost neberte a uspořádejte si svoje závody, kde se vyřádíte do aleluja! A za nás vám mohu slíbit – nikdo z TJ Krnov vás nebude kritizovat, my totiž víme, že to až tak lehké není.)

Teď několik organizačních informací.
Rozpis pro dálkové i bazénové závody je přiložen (📄 VC Krnovska - rozpis), takže krátce:

začínáme klasicky v pátek po 15 hod první rozplavbou, po přijetí všech přihlášek vydáme oficiální startovní listinu. Obvykle startujeme v pátek tři rozplavby, poslední začíná v 19,30, bazén se zavírá v 21 hod. Sobotní Grand rozplavbu budeme startovat kolem 13 hod. A budou tam startovat opravdová esa, proto pojede jen 12 – 14 nejrychlejších!!! Pokusíme se dát startovní listinu co nejdříve dohromady, proto vás všechny žádáme o co nejrychlejší přihlášky!!!

Prosíme – přečtěte si alespoň toto upozornění a potom odpadnou zbytečné otázky  – na webu visí oficiální propozice Ceny Krnovska a

datum přijetí přihlášek na tyto závody je: 25.10.2010

A to se již dostáváme k cenám. Vracíme se k tradičnímu hodnocení, takže jsou stanoveny prémie za překonání časových barier, Tentokrát jsou stanoveny hranice od 1:00 u mužů a 1:02 u žen, přesný rozpis bude k dispozici před závodem. Je vypsána prémie za překonáni rekordu bazénu (a tím i českého rekordu) a pro krnováky speciálně ještě za překonání rekordu krnovského.

V sobotu po závodě budou vyhlášeny nejprve výsledky závodu na pět km, poté (po spočítání celkových výsledků Českého poháru pro rok 2010) i  pořadí  prvních deseti mužů, žen a tří v soutěži družstev, dorostenek a dorostenců. Celkové vyhlášení očekáváme kolem 16 hodiny odpolední. Ceny v celkovém pořadí jsou klasické, sekce připravila poháry a plakety, odměnou budou také již tradiční hrníčky, které zase vyrábí naše kamarádka výtvarnice Zuzka (a motiv zatím nevíme, prý to bude baňatá velryba nebo cosi úplně jiného).

Následující dvě informace vás možná zaujmou – tradičně bude přítomen štáb ČT Ostrava, který natočí – slovy televizáků – „cosi kratšího, než byly Šífry“, taky kamer bude o poznání míň (na Šífrech bylo pět, v Krnově očekáváme dvě, možná už v pátek).

Druhá informace má poněkud křehčí charakter. Jak je již v úvodu zmíněno, Cena Krnovska v sobě zahrnuje dva plavecké sporty – bazénové a dálkové plavání. Chceme se pokusit představit vám ještě jeden plavecký sport – synchronizované plavání. Jednáme s akvabelkama z Tesly a pokud budou mít slečny dobrou náladu, přijedou nám předvést v sobotu něco ze svého umění.

Takže pro začátek je informací až dost, posílejte přihlášky a už se na vás všechny těšíme.

Malá poznámka k ubytování : oddíl TJ Krnov bez dohody ubytování nezajišťuje, ale kdo přijede z pátku na sobotu na šachtu s madračkou a spacákem, toho nikdy nevyhodíme.

Těší se na vás KRNOVÁCI !
vítěz ČP v letech 2004 – 2006
(a letos snad bude pokračovat naše doba bronzová)