Přihlášky na Mistrovství ČR v Praze – Podolí v plném proudu

Sotva v Argentině začali světoví maratonci polykat první své letošní závodní kilometry při úvodních maratonech Grand Prix, rozběhne se dálkoplavecká sezóna i u nás. Tradičně bazénovým mistrovstvím ČR, které se ovšem letos premiérově koná v Praze – Podolí, kam tedy bazénový dálkoplavecký závod zavítá vůbec poprvé ve své dlouhé historii. Rozpis šampionátu je součástí STD DP 2011 a způsob kvalifikace je obdobný jako v předchozích letech, tj. plavci se musejí kvalifikovat na základě loňského úspěšně dokončeného závodu Českého poháru na otevřené vodě a následně jsou nasazování dle způsobu uvedeného v rozpise. Letos, po vzoru vyspělých plaveckých zemí, existuje i druhá možnost kvalifikace a to umístěním v TOP 10 loňské statistiky ČSPS na 1500VZ resp. 800VZ, tedy bez nutnosti absolvování jediného předchozího dálkoplaveckého závodu. Doplňkově pak mají reprezentační trenér a vedoucí trenér SCM DP možnost udělit po dvou divokých kartách.

Nejlepší vytrvalci tak budou v sobotu 12. února bojovat o medaile v kategoriích dospělých, mladšího a staršího dorostu i v jednotlivých kategoriích žactva. V případě neobsazení všech rozplaveb řádně přihlášenými a kvalifikovanými borci, budou moci mimo soutěž startovat i ostatní přihlášení plavci (dle výkonů na 800/1500 reps. 400VZ, datumu přihlášky, případně rozhodnutí pořadatele) až do naplnění všech rozplaveb. Termín přihlášek je do 7. 2. emailem, případně do 8. 2. do 9:00 online na stránkách plaveckého svazu.

Dle rozhodnutí výboru sekce DZP (7 pro, 2 se zdrželi) se poplave v plavkách dle pravidel bazénového plavání, přestože jsou v rozpise uvedeny plavky OWS, které však z pohledu dnešních pravidel nemají v bazénu opodstatnění. Navíc to umožní vedení sekce DZP vést jednání se sekcí plavání o možnosti uznání mezičasů do statistiky plavání.

V případě malého počtu přihlášených si pořadatel v souladu s rozpisem vyhrazuje právo na změnu časového harmonogramu. Pokud budou naplněny všechny počty závodníků, start elitní ženské rozplavby bude ve 13:45 a mužské v 15:15. Konečná startovní listina bude zveřejněna jako obvykle zde na webu dálkového plavání.

Pořadatelé se těší na všechny plavce i na zahájení letošní sezóny!!