VT SCM DP ve Strakonicích

Druhý výcvikový tábor se podle „Zabezpečení přípravy SCM DP v roce 2011“ uskutečnil v plaveckém areálu „Na Křemelce“ ve Strakonicích  (foto z předchozího VT v Plzni). Z 34 pozvaných se po sérii řádných omluv zúčastnilo dvanáct sportovců (Kútnik Ján, Říha Jakub, Šindelář Jan, Štábl Jan, Tobiáš Jakub, Fialová Renata, Haltmarová Denisa, Skuhrová Tereza, Solská Adéla, Šarlaková Šarlota, Vágnerová Kateřina, Zaplatílková Jana), na žádost osobního trenéra (R. Havrlanta) byl do sestavy zařazen bazénový juniorský reprezentant Jakub Kočař.  Trenérské vedení fungovalo ve složení Jana Satrapová a Josef Nalezený, rehabilitační péči zajišťoval Pepa Zavadil. Ubytování a stravování bylo v přijatelné kvalitě a přiměřené ceně v ubytovně Palermo v blízkosti plaveckého stadionu, pronájmy bazénu uspokojeny v žádaném rozsahu a čase, posilovnu v areálu jsme využili dvakrát, třikrát nám posloužila nejlevnější tělocvična – jihočeská příroda.

Vzhledem k malému počtu účastníků VT jsme trénovali ve dvou družstvech – chlapci a dívky, diferenciace co do tréninkové výkonnosti a uplavané kilometráže vyplynula samovolně, tréninková morálka do první absence byla příkladná. Pohříchu si celý kompletní program do svých deníků nemohli zapsat všichni, chválená tréninková idyla bez absencí na minulém VT v Plzni byla jen vzpomínkou. Ale popravdě tahle jediná kaňka na celém soustředění nemohla zkazit celkově nejvýš spokojený dojem z celé akce. Rád ponechám na inteligenci a svědomí každému jak si „za svých dvěstě“ nabídnutou možnost tréninku s celorepublikovou konkurencí užije, stejně tak vnímám omluvy z celé akce.

Součástí přípravy byl i testík 2x1500VZ, jehož výsledky mohou posloužit zejména osobním trenérům. Spolehlivě vyzkoušené podmínky strakonického areálu v kombinaci s ekonomickým ubytováním a stravováním se osvědčily i tentokrát a počítáme s jejich využitím v budoucnu.

Z Dřevařskej 22.–23.V.2011
Josef Nalezený
vedoucí VT SCM DP