Premiéra v Ejpovicích – Ejpovická Devítka

Již od středečního rána přálo počasí prvnímu ročníku závodu Ejpovické devítky, která je součástí Tour de Open Water Swimming. K zisku vítězství v Ejpovické devítce a získání poháru a finančních odměn bylo potřeba odplavat závody na 5, 3 a 1 km.
Start na 5 km proběhl podle předpokladu ve 12 hodin za nepřetržitého dohledu vodní záchranné služby ČČK Plzeň – město II. Jako první dohmátl dorostenec Vít Ingeduld (PLČB) v čase 1:01:36,5, z žen to byla dorostenka Jana Zaplatilková (LoTr) v čase 1:05:06,6. Tito dva si zajistili průběžné vedení celé „devítky“.

Ve 14:00 odstartoval závod veřejnosti na 1km, který byl kvůli bouřce přerušen.
Po půlhodinové pauze se počasí umoudřilo a závod pokračoval startem všech kategorií na 3 km. Zde zvítězil Lukáš Jachno (Boh) v čase 38:29,2 a Adéla Solská (SlOp) v čase 42:19,8. Kolem půl páté byl odstartován poslední závod na 1 km včetně závodu veřejnosti, který byl předtím přerušen. Vítězství si vybojoval dorostenec Roman Dmytryiev (USK) v čase 12:20,0 a dorostenka Adéla Solská (SlOp) v čase 13:53,0.
Po doplavání všech účastníků následovala krátká pauza na zpracování výsledků.
V hlavním závodě Ejpovické devítky po součtu časů zvítězil Lukáš Jachno (Boh) a Adéla Solská (SlOp), kteří momentálně vedou Tour de Open Water Swimming. Na konečné pořadí v TdOWS si budeme muset počkat do neděle, kdy se na Vltavě uskuteční poslední závod celé Tour.
Jménem pořadatele děkujeme všem zúčastněným klubům za účast a skvělou atmosféru i za strpení při čekání na zpracování výsledků. Těšíme se na další ročník Ejpovické devítky!