33. ročník Ceny Krnovska

Vážení příznivci dálkového a bazénového plavání !

Opět nadešel čas, kdy se jedinkrát v roce setkají vyznavači obou plaveckých odvětví na v republice unikátním závodu – Ceně Krnovska, kde se plavou jak bazénové sprinty, tak i bazénový závod na pět kilometrů. V rámci tradiční Ceny Krnovska se pětka poplave už po dvanácté. Letošní závod je poněkud jiný, než ty předchozí – není součástí Českého poháru a účastní se ho plavci na základě pozvánky. Poplave se jedna hlavní – polední rozplavba, ovšem – zatím neoficiálně – startovní pole bude nabité!
Pořádající oddíl TJ Krnov se pokusil připravit na krnovské pětadvacítce závody, které by mohly být důstojným zakončením letošní velmi dobré dálkoplavecké sezony.

Jaká nás tedy čeká 12. Krnovská pětka? 

V soutěži žen bude české startovní pole nepočetné, nicméně samé borky. Magdu Okurkovou a Eňu Štěrbovou není třeba představovat, Silva Rybářová má letos za sebou suprovní Svět i Evropu. A hvězdou soutěže bude čerstvá držitelka dvou medailí z ME a jistá účastnice OH v Londýně Janička Pechanová. Třešničkou na dortu by mohl být ohlášený pokus Janičky o překonání českého rekordu na 5 km v krátkém bazénu – dosud 57:02 z roku 2005!

Co se týče mužské startovky, budeme svědky napínavého souboje tria z našeho mužského „A“ – pojede Rosťa Vítek (11.start v dosavadní historii, chyběl jenom na prvním ročníku), po desáté se na domácím bazénu představí Libor Smolka (dva roky nestartoval, připravoval se v Austrálii) a startovat bude i Pošmy – Honza Pošmourný, bývalý český rekordman.
Této trojce bude konkurovat Karel Baloun, svěží účastník ME.
Soutěž jistě bude dobrou školou pro další pozvané – se zatím potvrzených budou startovat Mates Kozubek, Tobi Tobiáš, Cheaf Mrůzek, Kuba Říha a bráši Florové.
Letošní ročník bude něčím význačný – kromě českých reprezentantů budou startovat ještě borci dvou repre. Nebude jistě překvapením start sourozenců Vachanových. Tomáš a Lucka se na VC Krnovska objevují pravidelně již několik let.
Úplným nováčkem ve startovním poli bude plavec s kazachstánským pasem. Nejedná se však o nováčka v dálkovém plavání, Jirka Kudinov je osminásobným mistrem světa ještě v barvách Ruska na trati 25 km v jednotlivcích i družstvech. V letošním roce doplaval v Číně už v plavkách Kazachstánu těsně před Liborem. Jura (na obou snímcích z i-swimmer.ru)  by se chtěl nominovat na OH v Londýně na závod na 10 km a krnovský závod pro něho představuje zajímavou zkoušku výkonnosti.

Z výše uvedeného je vidět, že konkurence bude víc než kvalitní !!!

Vyhlášení výsledků v závodě na 5 km bude provedeno ihned po závodě. Důvod je velmi prostý – ČT bude z tohoto závodu pořizovat krátký, asi patnáctiminutový sestřih. A pánové Hellemann s Hrčkou budou určitě chtít alespoň krátký šot zařadit do BBV tentýž večer. A zcela jistě budou přítomni i další zástupci 7.velmoci – např. Jirka Seidl z Mladé fronty má Cenu Krnovska předepsanou od dochtora.

V průběhu večera potom vyhlásíme oficiální výsledky Českého poháru v dálkovém plavání za rok 2011.
Ceny v celkovém pořadí jsou klasické – plakety a poháry, určitě se také najdou tradiční hrníčky, které zase vyrábí naše kamarádka výtvarnice Zuzka (a motiv už víme, letos bude kocur, pokud se nepletu a je fajny).

Takže tolik pro tuto chvíli a trenérům usnadníme práci – nemusí nám posílat přihlášky.

Na shledanou se 5.11.2011 na krnovské pětadvacítce těší

Krnováci , vítěz soutěže družstev ČPDP v letech 2004, 2005 a 2006