Vyhlášení Českého poháru 2011

Přestože letošní Cena Krnovska představí superrychlý závod na 5 kilometrů, kde se představí nekolikanásobný mistr světa Jurij Kudinov a v němž se Jana Pechanová pokusí na závěr své úspěšné sezony překonat svůj vlastní český rekord, samotný závod letos není součástí Českého poháru. Přesto, vzhledem k prostředí, potvrzené účasti televize a novinářů, tradici, i sponzorským darům pro vyhlášené, a rovněž zajištěné účasti prvních tří mužů i žen a řady dorostenců, proběhne v rámci Ceny Krnovska i slavnostní vyhlášení Českého poháru 2011, kategorií mužů, žen, družstev a staršího i mladšího dorostu tak, jak s ním počítají Sportovně-technické dokumenty.

Vyhlášení Českého poháru proběhne co nejdříve po vyhlášení vítězů pětikilometrového závodu, který by měl dle rozpisu odstartovat ve 13 hodin. Po něm bude následovat rozplavání před odpoledním programem a po jeho první disciplíně se vyhlásí Český pohár v dálkovém plavání 2011. Tj. odhadem kolem 15. hodiny. Všichni, kteří si vybojovali umístění v kategoriích mužů, žen, starších a mladších dorostenců a dorostenek, jsou srdečně zváni jak pořadatelem, tak výborem sekce DZP.

Přestože všichni muži a ženy na stupních vítězů ČP poplavou pětikilometrový závod a stejně tak někteří dorostenci a další dorostenci jsou přihlášeni na bazénové sprinty, je možné, že někomu termín nebude vyhovovat anebo nebude ochoten dorazit do bouřlivého prostředí krnovského bazénu a odnést si zážitek a ovace. Pak si může plaketu a cenu vyzvednout u Radka Táborského nebo si počkat na zimní mistrovství ČR (Praha – termín ještě není určený – pravděpodobně březen nebo duben 2012), kde se počítá, před zahájením Českého poháru 2012 se znovuvyhlášením ČP a poctěním úřadujících vítězů ČP v jednotlivých kategoriích. 

33. ročník Ceny Krnovska
Mělice uzavřely součty českého poháru