O La Manchi 2011

Slavnostní večeří v Doveru ukončila Channel Swimming Association Ltd. letošní sezónu přeplaveb přes kanál La Manche. V roce, v němž podmínky plavcům příliš nepřály, přeplavalo kanál celkem 38 individuálních plavců a 33 štafet, z toho 13 klasických (šestičlenných).
Absolutně nejrychlejší byla Australanka Chloe McCardelová časem 9:03 (pro srovnání – světový rekord Yvetty Hlaváčové je 7:25). Nejrychlejší muž Chavier Gutierrez z Mexika potřeboval na překonání trasy z Anglie do Francie 9:40. Mezi úspěšnými plavci byl i Luděk Coufal s časem 15:53.

Nejvíce úspěšných pokusů – 17. mají na svém kontě Britové.

Mezi štafetami si úspěšně vedla šestice brněnských studentek, která plavala pod názvem City of Brno Ladies Team v sestavě: Jana Ansorgová, Zdenka Krčálová, Veronika Milerská, Hana Nováková, Magda Okurková a Barbora Zapletalová. Časem 10:16 získala trofej The John and Gwen Juacques Shield za nejrychlejší letošní čas ženské štafety. Současně ztratila pouhé tři minuty na absolutně nejrychlejší britskou štafetu nazvanou Channel Swim 2011. The John Bullett Cup patří českým děvčatům jako nejmladší štafetě, která se letos vydala přes kanál.


The John and Gwen Juacques Shield a The John Bullett Cup