Tour dorazila na Ždáň

Tour de OWS pokračovala IV. etapou na Slapech v letovisku Ždáň, kam se plavci přesunuli po čtvrtečním Mistrovství ČR v Plzni a páteční Ejpovické devítce. A po předchozích velmi horkých dnech plavce netrápila teplá voda a spalující sluníčko, Slapská přehrada měla „studených“ 23 stupňů.

Hlavní závod na 10km (32 mužů) vyhrál čerstvý mistr republiky na 10km Honza Pošmourný, průběžně vedoucí muž Tour, před Rosťou Vítkem a před druhým mužem Tour Vítem Ingeduldem  (všichni Kometa Brno). Ženskou desítku (23 žen) ovládla též mistryně republiky z Plzně Silva Rybářová, průběžně vedoucí žena Tour (Kometa Brno), před Lenkou Štěrbou (SCPAP) a průběžně vedoucí ženou Českého poháru a druhou ženou Tour Magdou Okurkovou  (Kometa Brno).

Poloviční trať, tj. 5km, vyhráli David Molinaro z pořádajícího klubu Bohemians Praha a slovenská reprezentantka Lucka Vachanová plavající v barvách Komety Brno. Starší žáci startovali rovněž na trati 5km a nejrychleji v cíli byli Petr Dostál (PKVM) a Míša Štěrbová (SCPAP). Závod mladších žáků na 3km vyhráli Vojko Štěrba (SCPAP) a Alena Rumlová (RPl).

Závody nabídly zajímavé zpestření, kdy do druhého kolečka byla přidána prémiová bójka zcela mimo trať, ale tak, aby na ní bylo vidět. A plavec, který se nebál ztratit pozici a zaplavat si cca o 20 metrů víc, získal prémii v podobě  5 litrového soudku piva. A o tuto bójku byl nesmírný zájem, hlavně na čele závodu, kde Pošmy s Rosťou  nasadili k trháku a rozhodli se o tuto prémii bojovat. Bohužel pro ně, bójku neviděli a tak prémii získal Adam Kavřík z „SHOW TEAMu“, který si dokonce chtěl prémii vyzvednout ihned.

Tour pokračuje poslední etapou v neděli 15.7. v Praze v Podolí, kde budou vyhlášeni celkoví vítězové Tour de OWS.