Honza Micka vybojoval na Mistrovství světa juniorů v Kanadě bronz!!!

Nejmladší český olympionik Jan Micka pokračuje ve své superúspěšné sezóně a dnes na premiérovém mistrovství světa juniorů v dálkovém plavání v Kanadě v závodě na 7,5 kilometru vybojoval v nesmírně těžké konkurenci světových plaveckých velmocí bronzovou medaili!! Bronz z mistrovství světa juniorů (7.5km) se tak po stříbru (1500VZ) a bronzu (400VZ) z loňského EYOF v tureckém Trabzonu a letošní úspěšné kvalifikaci na OH v Londýně (1500VZ) stal dalším životním úspěchem 17-letého plavce (foto z vyhlášení).

Závod vyhrál juniorský mistr Evropy Němec Rob Muffels, který na 3.5 kilometrech ujel do úniku a nikdo na něj již nestačil. Stříbro zůstavá na severoamerickém kontinentu v USA zásluhou Jordana Wilimovkyho a o bronz se ve sprintu poprala skupinka, ze které vzešel vítězně bronzový Honza Micka před Rusem Feofilaktovem, Brazilcem, Venezuelanem, Francouzem  a dalšími. Víťa Ingeduld dokázal bojovat po celou dobu v této čelní skupině a nakonec vyplaval vynikající 13. místo.

Doposud největším juniorským úspěchem našich vytrvalců bylo 8. místo na premiérovém MEJ v Seville ve Španělsku v roce 2003, které vybojoval Jakub Fichtl, a 9. místo na MEJ 2008 v Seté ve Francii Tomáše Melichárka, takže bronzová medaile Honzy Micka se stává naším juniorským klenotem a zároveň se zařazuje do nepočetné sbírky cenných kovů českého plavání.

Detaily se připravují resp. jsou na cestě z Kanady …