První den Mistrovství Evropy v DP přinesl zásluhou Jany Pechanové medaili

Kde jsou ty doby kdy ME bylo odplavaný za vikend. Přibyly další tratě tak už z toho máme slušný týdenní zápřah.
Dneska se jela dá se nazvat olympijská trať tedy 10km.
S velmi početnou naší účastí. Jak už bývá zvykem, díky Janě Pechanové se nebudeme vracet s prázdnou.
Ale popořadě. (přímo z bojiště z Piombina, kvůli autenticitě bez redakčních úprav, které byly požadovány)

Ráno začali kluci a bylo poměrně větrno. Postupně se silně rozfoukalo takže závod byl hodně dramatický. Rovněž na lodích to nebyla žádná selanka došlo i na zvracení. To hlavní bylo však v moři. Z mola skočilo 40 borců. Dílem zkušení a dílem uplně noví, začíná nový OH cyklus. I my jsme měli obdobné složení. Naši trojici Vítek, Baloun, Pošmourný doplňoval ještě v závodě EP Kútnik. Vyplavalo se na moře, kde byly ukotveny dvě lodě s doprovodem. Zde se odkroužily 3 kola a do cíle. Vzhledem k podmínkám a vlnám se stejně k molům kluci nedostali a tak se jelo v zásadě na hubu nebo co si kdo vezl s sebou. Balík se přetrhl v 3. kole. Pošmy byl tak 3-4 místa za správným místem. Oddělila se 15ti členná skupinka, kde byli ti hlavní – 3 Rusové, 3 Italové, 3 Němci, 3 Španělé, 2 Frantíci a Holanďan. V těch vlnách už tím pádem bylo rozhodnuto. Naši pak dojeli ve 3. desítce, Vitek DNF.

Výsledky: 1. RUS Abrosimov 1:57:46, 2.GER Wacsburger -1,4sec, 3. ITA Bolzonello, -7.2sec, dále 4.RUS, 5.RUS a jistě zajímavé 10. Lurz – stříbrná medaile z OH – nepamatuji, kdy odjížděl bez medaile…, -12.7sek, naši Pošmy  21. -2:27, Baloun 25. místo -3:31,5 a někde tam poblíž byl i Kutnik, čas nemám.

Po kafi se znova doprovod vypravil na lodě, aby pomohl holkám. Počasí se ještě zhoršilo. Holek tolik nebylo – 21. Jelo se v balíku, ale vlny neumožnily, aby se dostal balík k občerstvovačce. Dnes kromě rvaček mezi sebou přibyly i střety nezaviněné díky velkým vlnám. I zde se rozhodlo ve 3. okruhu. Na čele byla stále velmi vidět Jana. Po trháku se podařilo Silvě zůstat s nejlepšími až do konce, Bára ztratila a pak už ve vlnách jela jiný závod, s jinou skupinkou. Finiš se náramně vyvedl Janě. Na OH 3. Grimaldi vyhrála, 4. z OH Maurer brala stříbro, a Jana si ve fotofiniši vybojovala bronz. Časy jsou vymluvné – vlny!! Grimaldi 2:12,23, 2. Maurer GER -1,4, 3. Jana -2,8, 4. místo Franco ITA -3.0,  Silva 14. místo -1:20min, Bára 18. místo -7:00.

Zítra je team event. Jana tento závod plavat nechtěla, tak došlo na další z MCR na Lipně na 5km, tedy Silvu, ta pojede s mladými kluky, rovněž nejrychlejšími z MCR z Lipna, s Kutnikem a Tobiášem.

Z Piombina zdraví Tobi