57km Santa Fe – Coronda, Argentina, on-line

zenySILVIE RYBÁŘOVÁ DOKONČILA 57km ZÁVOD SANTA FE – CORONDA NA ÚŽASNÉM DRUHÉM MÍSTĚ. Libor Smolka doplaval jako desátý. GRATULUJEME.

7 hodin 40 minut závodu – pět chlapů dojelo Villagoise, nyní na čele šestičlenná skupinka. LIBOR už bohužel ztrácí, jede sám na desátém místě a asi tak už dojede. Holky jsou vzadu, od chlapů na ně není vidět, v posledních dvou hodinách se řeka neustále zatáčí. Neoficiálně by SILVA měla stále jet na zlato nebo stříbro. (21:25)

7 hodin závodu – holky už hodně vzadu, ale na čele by stále měly být společně Kozidub a SILVA. Mezi klukama stále drží čelo Villagois, za ním sedmička chlapů v balíku. Pak sám Volpini a desátý, také sám, LIBOR, který má 100 metrů na Volpiniho, 300 metrů na balík a ještě to zkouší sjíždět. (20:45)

6 hodin závodu – Mezi klukama stále vede Villagois a Mohammad, ale uz se rozdělili a jedou každý sám. Za nima osmička chlapů společně – tři italové, tři argentinci, makedonec a LIBOR, na vedoucí dvojici už mají jen cca 100 metrů a stahují. Holky už od kluků odpadly, ztráta více než 500 metrů. Na čele stále Olga Kozidub, kterou už ale dotáhla SILVA a jede s ní. Třetí stále Esther Nuñez, ale už s obrovskou ztrátou na Kozidub a Silvu, které si to zřejmě rozdají o zlato. (19:50)

Představení účastníku dnešního závodu (video).

4 hodiny závodu – Argentinec Villagois a Syřan Saleh Mohammad spolupracují a vytvořili si cca 3 minutový náskok na další devítičlennou skupinku kluků, kde jede i Libor. Druhá skupinka ale první dva opticky již stahuje a dle Ivana je téměř jistě dojedou. Holky se už roztrhaly, jedou každá sama na sebe. Vede Olga Kozidub, za ní s odstupem cca 100 metrů na druhém místě Silva a s dalším odstupem pak Esther Nuñez. Poslední minuty to vypadá, že Silva Kozidubovou sjiždí a mohla by jí docvaknout! (17:55)

Z balíku poodjel pouze Argentinec Villagoiz, který plave nyní na čele, oba naši bez problému s ostatními. Závod doprovází obrovské horko z čehož pramení časté občerstvování. (15:55)

Cca dvě hodiny závodu, Silva nyní na třetím místě mezi ženami, Libor (který byl chvilku na úplném čele) aktuálně přibližně osmý. Na start vůbec nenastoupil Tomi Stefanovski z Makedonie. (15:40)

Dle velitelského času z Argentiny byl start v 9:40 místního času (13:40 CET). Libor i Silva se v pohodě usadili na předních místech startovního pole a v pohodě ukrajují první kilometry z dnešní porce. (14:50)

Závod byl, se zpožděním, odstartován. Plavci jsou aktuálně na trati cca 35 minut. (14:10)

Startovní čísla našich plavců v dnešním závodě: Libor Smolka – 16, Silva Rybářová – 25
libor silva

V Argentině na řece Coronda se dnes plave jeden z nejslavnějších plaveckých maratónů Santa Fé – Coronda, ve kterém se představí také Libor Smolka a Silva Rybářová. Ze závodu přineseme textový online přenos.