Mistrovství ČR na 5km v Mělicích – přihlášení/přijatí

MeliceAKTUALIZOVÁNO 6.6., 11:30
Splněná kvalifikační kritéria ZDE
STK a výbor sekce odmítly všechny žádosti o uznání kvalifikační podmínky nebo udělení vyjímky pro start na MČR. Na druhou stranu sekce vyhověla protestu podanému pro nemožnost splnit kvalifikační podmínku, vzhledem k tomu, že o kvalifikační podmínce bylo rozhodnuto až v den poslední soutěže v loňském roce a zveřejněna byla ještě později až v dokumentech pro rok 2013, takže po zrušení všech soutěží předcházejících MČR z důvodu vyšší moci nebylo možné podmínku splnit i přes podané přihlášky na tyto soutěže a přes splněná kvalifikační kritéria na indoorové šampionáty, které již v letošním roce proběhly, a posunula z mimořádných důvodů termín pro splnění kvalifikační podmínky o jeden měsíc, tj. z 1.8.2012 na 1.7.2012.
Protest byl ale před chvílí vzat zpět, čímž se schválení stalo bezpředmětné a nedošlo tak v seznamu přijatých do MČR k žádným změnám. Seznam je tak tímto definitivní. Pořadatel nadále upozorňuje, že mimo MČR lze na trati 5km startovat bez omezení, což lze využít i jako kvalifikační závod pro MČR na 10km.
_________________________________________________________________________________
Původní zpráva:
Pořadatelé nadcházejícího mistrovství ČR uzavřeli o víkendu seznam přihlášených do mistrovské časovky na 5 kilometrů a potvrzují všem přihlášeným, že mohou bez vyjímky startovat. Ovšem ti, kteří nemají splněnou kvalifikační podmínku dle soutěžního řádu, mohou plavat pouze mimo soutěž, tj. bez nároku na medaile, pořadí a body do Českého poháru. Jejich start jim na druhou stranu přinese splnění kvalifikační podmínky např. pro šampionát na 10km v Plzni.
Předběžná startovní listina mistrovství ČR byla doplněna o pozdní přihlášky, takže obsahuje nyní 111 jmen. Byla ukončena kontrola registrací (M.Bláha může startovat pouze mimo soutěž dle SŘ 8.2). Startovní listina může ještě doznat změn v souvislosti s divokými kartami, projednávaným žádostem o uznání kvalifikační podmínky, přijatým prostestům kvůli neuznaným kvalifikačním podmínkám a pozdním přihláškám dle SŘ 8.4. Vzhledem k intervalovému startu pořadatel upozorňuje přihlášené kluby na důsledky pozdní odhlášky dle SŘ 9.3.