Třetí soustředění SCM DP proběhlo ve Strakonicích

Strakonice SCM 2013Třetí letošní výcvikový tábor se podle „Plánu činnosti SCM DP 2013“ uskutečnil v plaveckém areálu „Na Křemelce“ ve Strakonicích. Z 36 pozvaných se po sérii omluv zčásti řádných, zčásti řácky pozdních a zprostředkovaných zúčastnilo 18 sportovců (Boh Kozubek Tomáš, Kozubek Matěj, Skuhrová Tereza; KomBr Šťastná Petra, Čtvrtníčková Nikola, Kútnik Ján, Picková Barbora, Solská Adéla; SlPl Fialová Renáta, Štolková Barbora, Ulipová Michaela, Šarlaková Šarlota; SCPaP Knotek Jan, Jurica Josef, Čaban Daniel; PKVM Černý Jakub; PLČB Ingedult Vít; SOPKo Kubátová Pavlína), trenérské vedení fungovalo v tradičním složení Jarda Mašek a Josef Nalezený, v dvojí roli trenéra a regeneračního specialisty si soustředění užíval Pepa Zavadil.

Ubytování a stravování bylo v přijatelné kvalitě a přiměřené ceně v ubytovně Palermo v blízkosti plaveckého stadionu, pronájmy bazénu uspokojeny v požadovaném rozsahu a časech, vedle nejlevnější tělocvičny Jihočeské přírody (výběhy kolem Otavy) jsme využili posilovnu hokejového oddílu (za úplatu) přímo v areálu zimního stadionu. Vzhledem ke slušné účasti jsme trénovali v osvědčeném modelu tří družstev s rotací trenérů, tradičně podle jednotného tréninkového programu, podle výkonnosti byl trénink upravován (počty sérií a opakování, délky tratí, intervaly odpočinku) a z této diferenciace pak pochopitelně rezultovala individuálně naplavaná kilometráž. Časově bylo tréninkové zatížení u všech stejné, tréninkové hodiny byly využity do maxima.

Tréninková morálka byla u všech účastníků příkladná, s povděkem jsme kvitovali absenci exhibicí „zdravých-nemocných“. Součástí přípravy byl i testík 3000K, jehož výsledky mohou posloužit zejména osobním trenérům. Spolehlivě vyzkoušené podmínky strakonického plaveckého areálu v kombinaci s ekonomickým ubytováním a stravováním se osvědčily i tentokráte a s jejich využitím počítáme i v budoucnu. Spolupráce a souhra celého realizačního týmu je vyladěná na maximální efektivitu, těžko se nám hledají cesty ke zlepšení, je to nadoraz.

Dobře nám tak!
📄 Zpráva z SCM Strakonice 2013