Univerziáda v Kazani – Silva 7., Pošmy 12.

Kazan pred startem 2Od Rosti Vítka:
voda 29°C, zamračeno, chvilkama déšť
Američanka si odplavala svůj závod způsobem start -cíl. Silva 7. (na startu 17 holek) – nezachytila v rozhodující chvilce v posledním kole nástup a bojovala tak o šesté až osmé místo. Plavala bojovně a dostávala hodně ran od soupeřek takže se aspoň otloukla pro MS :) kde poplave v úterý 10km.
 
U kluků, stejně jako u holek, si od začátku plaval na čele Ital (bazéňák) a dělal si svoje tempo. Bazénových plavců bylo na startu více, ale ne všem to sedlo. Američan Ryaen Feelay byl zde ve finále na 800k i 1500k (8:00 a 15:20) sice doplaval o pár vteřin před Honzou, ale výrazně se nepředvedl. Druhý doplaval ostřílený Francouz a na třetím místě olympionik z Londýna Němec Andreas Washburger. Pošmák 12.

Kazan pred startemKazan pred startem 3Na startu bylo celkem 29 kluků – Pošmy plaval taky solidně. Již ovšem nedokázal dojet 5m náskok skupiny v posledních 1500m do cíle. Dvakrát se úmyslně skupina vyhla občerstvení, takže pil jen dvakrát a v tak teplé vodě energie rychle prchala. Taky se aspoň pořádně rozplaval na MS do Barcelony kde plave už tuto sobotu 5km a v pondělí znovu 10km.
Výsledky ženy, Výsledky muži.