Přímo z Kocaeli z Turecka z dějiště MEJ – aktuálně po meetingu

kocaeli_startDobrý a příjemný večer.
Po krátkém pátrání jsem zjistil, že se nacházíme v provincii Kocaeli, ale nyní městě Darica, jež má asi 158 tis. obyvatel. Založeno bylo již cca 400 let před Kristem (i když turci vlastně Krista moc neuznávají). Je tu několik historických budov a velká zoologická a botanická zahrada. Vzhledem k vytíženosti plavců, budu nejspíše jediný, kdo do města a jeho prý překrásných zahrad podívá.
Informace k samotnému zítřejšímu závodu: Číslování v 8:15 a Start v 9:00 (8:00 v ČR), na start se postaví celkem 31 juniorů včetně třech našich borců. Nejzkušenějším a mou největší nadějí na TOP10 je Kuba Tobiáš, od kterého po loňském dobrém závodě (15. místo), můžeme čekat nejvíce. Dvojice „nováčků“ ve složení Ondra Baumrt a Matěj Kozubek mě jistě mohou překvapit. Nemyslím si, že po letošních výsledcích, by nebyli schopni udržet skupinu, tím si zajistit dobré umístění. Tratí je obdélník o stranách délky 100 a 500 metrů. Celkem tedy 6 okruhů s nutností si k němu a následně do cíle doplavat. Moře v místní zátoce nepřinese zpestření v podobě vlnek. Dnes ráno hladina mezi 9 a 10 hodinou jako zrcadlo. Teplota vody se během dne pohybuje mezi příjemnými 21 a 22 stupni. Náš plán je budíček v 6:30, dále na přání samotných aktérů, lehké rozplavaní v bazénu od 6:45, 7:00 snídaně pak odpočinek a v 8:00 odchod (asi 200m) k místu startu.
Nálada v naší výpravě stále beze změn, tedy dle mého názoru na 1- (stále nám totiž schází head coach). Kluci spolu trénují bez obtíží a myslím, že i na startu si spolu mohou výrazně pomoci. Zítra i poslední aktivní účastník naší výpravy Víťa Ingeduld zažije novou zkušenost. Na vlastní přání se stane feedrem naší výpravy. Škoda, že nebudou vlny. Bude občerstvovat z mola velikosti cca 10x5x0,3 m složeného z jednotlivých malých kvádrů na otevřeném moři. Já s Tobim budeme zajišťovat vše ze břehu.

Jdu ještě udělat něco pro svoje zdraví, po tom co jsem Pány plavce uložil do postýlek, půjdu se podívat na bazén a zkusím jestli se celý nevylije po tom co do něj skočím.
Zítra na shledanou a držte klukům palce.

Čtvrtek ráno:
Ahoj zdravím ze slunečného, ale výjimečně chladnějšího Turecka (na snímku místo startu a cíle). Včera v podvečer jsme dorazili na hotel – bydlíme v nějakém jiném areálu a na jiném místě než minulý rok. Ubytování slušné, kvalita jídla také (schází dle mého větší pestrost), velkou výhodou oproti minulému roku je bazén v areálu hotelu, cca 150 m od pokojů, a místo závodu – moře ve velmi podobné vzdálenosti. Zatím nám ještě nedali příliš informací a odvolávají se na dnešní technický meeting, jež bude od 18 hod. Čekáme na hlavního trenéra Zdeňka Tobiáše, který by měl po problémech s pasem, dorazit dnes večer.
Pánové se cítí dobře, dneska jsme lehce potrénovali. Kombinovali jsme moře a bazén celkem po ránu asi 3,5 km. V moři malé množství neškodných medúz. Nikdo z výpravy se zatím s žádnou nepomazlil. Team zatím funguje dobře a doufám, že to vydrží. Aby ostatní výpravy dostali strach ještě před startem.

Napíšu ještě večer po meetingu a start by měl být zítra v devět ráno místního času, tedy v Čechách již v osm.