Evropský pohár, Turecko

mej2013vlajkyDobrý den z chladné Darici,
dneska se rtuť teploměru vyšplhala maximálně k 30°C, celé dopoledne bylo pod mrakem a odpoledne se rozfoukal i svěží mořský větřík. Dopoledne jsme absolvovali trošku delší trénink v bazénu, rozsahu cca 3 km. Odpoledne bylo vyhraněno pro plavání v moři, kdy nakonec jen Víťa a Mates společně se mnou vyzkoušeli prodloužený okruh na zítřejší TEAM event. Byli dnes i lehké vlnky, ve vzdálenější části kolem 50 cm. Teplota vody byla velmi solidních 23°C (ani mně nebyla zima). Na meetingu před zítřejšími soutěžemi jsme se dozvěděli, že v TEAM eventu startuje 12 družstev (loni 15). Český TEAM v soupisce nenajdeme, protože nám zde chybí nějaká zástupkyně něžného pohlaví. V Evropském poháru na 5 Km již budou startovat jen zástupci 7 států. Na startu se představí 41 mužů a 31 žen.

Blíže k soupisce mužského závodu :
celkem bude startovat 8 tureckých plavců (snad všichni doplavou) a 10 mladších juniorů. Tohle schéma dává našim úspěšným plavcům velké šance na umístění v první 15. Největší hvězdy lze hledat mezi zástupci německého a ruského plavání. Obě výpravy nasadí odpočinuté muže (ne jen juniory). V Německém teamu bych jako závodník měl největší strach z Roba Muffelse – 11. z 5km závodu z Barcelony a loňského jasného vítěze z MEJ a MSJ. Ale vše se uvidí až zítra, start je plánován na 16:15, číslování proběhne již od 14:45. První v cíli dle mého názoru můžeme očekávat v čase kolem 55 minut.

Kluci jsou v dobré náladě, takže doufám, že předvedou i zajímavé výsledky. Tentokrát jsem zvědav na výkon Víti, který zatím jen odpočíval. Ostatní taky určitě zamakají. Máme tu rozjetého Matěje, nažhaveného Kubu a mírně unaveného, ale rychlého Ondru. Takže se na nedělní evropský sprintík velmi těším.

Dobrou noc a zítra se ozvu se shrnutím dalšího závodního dne.