Po úspěšném vystoupení na MEJ naši startovali v Turecku i v závodě evropského poháru

MEJ Kocaeli 2013Dobré ráno, včera po příjemném dni, kdy se teplota vyšplhala maximálně na 32 stupňů a foukal větřík z Evropy, jsme se po dopoledním lehkém rozplavání, vrhli na 5 km v rámci Evropského poháru. Na startu se seřadilo celkem 41 plavců, v 16:15 naskákali do vody a začal závod na 4 okruhy. V prvním okruhu se pokusila skupinka německých plavců nastoupit, ale nebylo to úspěšné, tak se tempo dle mého názoru velmi zpomalilo. Zbylé tři okruhy se plavali lehce, naši byli všichni v první skupince, druhou skupinu od prvního kola tvořilo sedm tureckých borců. Velmi dobře se držel Víťa s Ondrou, kteří po celý závod drželi v první desítce. V poslední rovince zabrali dva němečtí borci (Waschburger, Muffels) a všem ujeli. V posledních 100 metrech se poté oddělila skupina šesti plavců, kteří si to rozdali o třetí místo. Nakonec byl nejúspěšnější Ital Bianchi.

Víťa bohužel špatně objel poslední bóji a bojoval tak až v čele druhé skupiny, kde byl společně s Odrou a Matesem. Bylo z toho dle oficiálních výsledků 10.místo (20 sekund za vítězem), na 12. místě finišoval spokojený Ondřej a pro solidní 15.místo na nejkratší trati si doplaval Matěj. Kuba bohužel z velké skupiny v poslední rovince vypadl a doplaval si pro 23.místo. Sám s tímto výkonem nebyl příliš spokojen. Celkově lze, ale vystoupení našich plavců, hodnotit pozitivně. V obou závodech se umístili v TOP10. Je třeba ještě zapracovat na finiši a myslím, že v budoucnosti se máme na co těšit. Hlavně aby všech vydržela dobrá nálada a chuť do tréninku.

A co nám k samotnému závodu řekli aktéři :
Víťa Ingeduld: Start nebyl optimální. Následně jsem ztrácel na bojích vzhledem k špatně zvolené pozici a přílišném respektu k ostatním. A nakonec jsem ztratil kontakt s nejlepšími na poslední bóji. Celkově s desátým místem jsem ale spokojen. Další závod EP absolvuji za týden a zkusím plavat více kontaktně.
Ondra Baumrt: Dnešních pět kilometrů jsem si užil, několik ran jsem při kontaktním plavání rozdal a už se nenechal jen otloukat. Dvanácté místo je pro mně dobrým výsledkem, je to pro mě zatím nejlepší umístěním na EP a hlavně jsem doplaval v kontaktu s nejlepšími.
Matěj Kozubek: Byl jsem hlavně spokojen s výsledkem na MEJ, dnešní patnácté místo na nejkratší trati je pro mě příjemným překvapením. Se svým vystoupením v Turecku jsem určitě spokojen, povedlo se mně prodat na co jsem trénoval.
Kuba Tobiáš: Dnešní výsledek završil ne příliš úspěšnou letní sezónu. Musím se teď začít koukat do budoucna a výsledky zase přijdou. (pozn.autora : nesmíme zapomínat na veleúspěšnou zimní sezónu).
Kuba Fichtl: Děkuji všem příznivcům DP za přečtení řádků a doufám, že i v budoucnu mně bude dána důvěra podporovat náš národní team na podobné akci, protože podobnou atmosféru rád zažívám. Myslím si, že stále ještě můžu klukům v některých věcech poradit a hlavně se jim postarat o pohodlí a dobrou náladu. S tímto se s Vámi z Turecka loučím a ještě jednou děkuji.

Výsledky 5km: 📄 EP Kocaeli 2013 - výsledky