Světový pohár v maratonském plavání – Ohrid 2013

Silva_Libor_ohrid_2013V Makedonii, na jezeře Ohrid se v sobotu plave sedmé pokračování celkem osmidílného seriálu Světového poháru v maratonském plavání. Na programu je 30-ti kilometrová přeplavba jezera Ohrid – od balkánských hranic až pod vojenskou pevnost do města stejného jména, do Ohridu. Na závod v překrásně čisté a asi 24°C teplé vodě se chystá téměř rekordní pole 17 mužů a 11 žen. Na startu se to hemží hvězdami jako Ercoli, Hedel, Blaum, Grimaldi, Kozidubova. Z našich přijali letos značně vybíraví pořadatelé klasickou dvojici – Silvu Rybářovou a Libora Smolku. Silva jede Ohrid podruhé – loni dohmátla na skvělém třetím místě, Libor poplave poprvé, když poznal trasu před devíti lety jako krmič Rosťi Vítka.

cilStartuje se v sobotu v pravé balkánské poledne, teploty se očekávají kolem třicítky a sluníčko na povolení svítit na plné pecky. Naši před startem řekli pár vět i pro vás a připojují k tomu společnou fotku. Tak jim držte palce, ať si oba výrazně vylepší apetit po trochu nepodařeném mistrovství světa v Barceloně!

Pokud to jenom trochu půjde a nebudeme kolidovat průběhu MR v dálkovém plavání na Lipně, pokusíme se posílat on-line zprávy o vývoji závodu.

Silva před závodem:

Libor před závodem: