Hernandarias – Paraná, Silva Rybářová na výborném druhém místě!! GRATULUJEME!

07_herpar_vitezkySilva Rybářová dokončila závod na výborném druhém místě, oficiální čas 9:48:07. GRATULUJEME!!!
Pořadí v cíli: 1-Pilar Geijo (Argentina), 2-Silvie Rybarova (República Checa), 3-Vicenia Navarro (Venezuela), 4-Esther Nuñez Morera (España)
1-Ivan Afanevich (Rusia), 2-Saleh Mohammad (Siria), 3-Tomi Stefanovski (Macedonia), 4-Tsvetan Yordanov (Bulgaria), 5-Aleksandar Ilievski (Macedonia), 6-Marcos Campos (Brasil), 7-Samir Barel (Brasil)

Pořadí po osmi a půl hodinách:
1. Ivan Afanevich, 2. Saleh Mohammad, 3. Tomi Stefanovski, 4. Tsvetan Yordanov, 5. Aleksandar Ilievski,
1. Pilar Geijo, 2. Silvie Rybarova, 3. Vicenia Navarro, 4. Esther Núñez Morera.

Ivan Afanevich plave stále osamocen v čele a míří za vítězstvím.
05_herpar_afana2

V ženském závodě se přesypalo pořadí, po 7:15 sice stále vede Geijo, ale druhá už je Silva před venezuelankou Navarro, Nunez čtvrtá.

Průběžné pořadí po necelých sedmi hodinách: 1. Geijo, 2. Nuñez, 3. Navarro, 4. Silvie Rybarova

Po silném dešti v první části závodu nyní panuje slunečné počasí. Plavci mají za sebou lehce přes šest hodin závodu. V cíli se vítěz očekává kolem 17:30 místního (21:30 našeho) času.

Po necelých šesti hodinách je v mužském závodě na čele stále Ivan Afanevich. Plave sám a má už náskok cca jeden kilometr.
04_herpar_afana

Mezi ženami vede Pilar Geijo společně s Ester Nunez. Silva je třetí a náskok stahuje.

Jako další vzdávají dnešní těžký závod brazilec Matheus Evangelista a domácí Damian Blaum.

Po 20km závodu se déšť utišil a místní prefektura povolila dále pokračovat v závodu bez omezení. Pátý z loňského Krnova Ivan Afanevich stále na čele pole. Vzdali Alexander Studzinski a Simon Pistor.
03_herpar_20km

Dvě a půl hodiny závodu. Plave se za vytrvalého a velmi silného deště, který dělá problémy hlavně doprovodným lodím. Organizátoři zvažují ukončení závodu v Pueblo Brugo. Mužský závod táhne Ivan Afanevich, ženský Pilar Geijo.
02_herpar_trat

Start nakonec proběhl v 8:27 místního času. Do závodu odstartovalo celkem 25 plavců (16 mužů a 9 žen).
01_herpar_start

V 8:15 místního času (12:15 našeho) odstartuje v argentinském Hernandarias letošní ročník nejdelší plaveckého závodu na světě – 88km Hernandarias – Paraná. Na startu bude i vítězka předcházejících závodu Santa Fe – Coronda Silva Rybářová. Do cíle by plavci měli dorazit po 17 hodině místního času. Závod se vám pokusíme přiblížit v průběžných zprávách přímo z trati.