Na Seči o 27.000 Kč, pohár starosty pro žáky a na 1km mladšího žactva

Seč📄 Seč - upravený rozpis
Jubilejní 40. ročník Memoriálu M. Kroufka na 10 kilometrů, který proběhne v sobotu 28. června, bude ještě exkluzivnějším závodem, než organizátoři původně představili. Nejenom že se jedná o domácí šampionát na olympijské trati, ale navíc nyní pořadatelé z SC PA Pardubice oznámili, že celková výše finančních cen (bez odměn vyplácených ČSPS za medailová umístění na MČR) bude 15 tisíc korun. SC PAP je bude vyplácet v hotovosti a rozděleny podle pořadí v závodě na 10 km rovným dílem mezi muže a ženy:
za 1. místo 3.000 Kč, dále 2.000 Kč, 1.000 Kč, 600 Kč, 500 Kč a ještě za 6. místo 400 Kč vždy pro muže i ženu. Takže na Seči se bude rozdělovat na prize money celkem 27.000 Kč a dají se tam tak vydělat velké peníze! Pořadatelé z SC PA Pardubice se dale rozhodli na základě zájmu trenérů dětí, kteří si ještě netroufají na tříkilometrovou vzdálenost, doplnit do programu Memoriálu M. Kroufka závod mladšího žactva na 1 km. Start závodu na 1 km bude proveden současně se startem závodu stejné kategorie na 3 km. Rozpis soutěže se jinak nemění.

Nad tratí 3 km žactva pak nově převzal oficiální záštitu starosta města Seč pan Marcel Vojtěch a pro první tři starší i mladší žáky i žačky na této trati, která se tak poprvé poplave o Pohár starosty města Seče, věnoval speciální sady pohárů.

Sečská přehrada je i po tropických vedrech tohoto týdne zatím krásně čistá, teplota vody je 21 stupňů.