Na ME juniorů pojede sedm dálkových plavců

Jarun-Zagreb-1Záhřeb hostí ve druhé půlce července juniorský evropský šampionát v dálkovém plavání. Do chorvatského hlavního města se vydá i sedmičlenná výprava českých reprezentantů. Matěj Kozubek byl trenérem Rostislavem Vítkem nominován na základě devátého místa na MEJ 2013. Zbývající šestice uspěla na začátku června při kvalifikačním závodě v Mělicích.
Do Záhřebu odcestují čtyři plavci a tři plavkyně. Největší šanci na úspěch by měl mít osmnáctiletý Matěj Kozubek z Bohemians Praha. Před rokem se v tureckém Kocaeli dokázal na trati 7.5 km prosadit do elitní desítky. Současně se v anketě Českého svazu plaveckých sportů stal nejlepším juniorským dálkovým plavcem roku 2013. V nominaci je i jeho o dva roky mladší bratr Tomáš. Na trojnásobnou účast na předchozích šampionátech své starší sestry Lenky pak naváže nejmladší členka týmu Michaela Štěrbová.

Nominace českých plavců na MEJ v dálkovém plavání 2013 Záhřeb:

starší juniorky: Petra ŠŤASTNÁ, Pavlína KUBÁTOVÁ
mladší juniorky: Michaela ŠTĚRBOVÁ
starší junioři: Matěj KOZUBEK, Petr DVOŘÁK, Jakub ČERNÝ
mladší junioři: Tomáš KOZUBEK

Šampionát v Záhřebu se uskuteční ve dnech 18. – 20. 7. 2014. Poplave se na umělém jezeře Jarun, které vzniklo ze slepého ramena řeky Sávy. Od Univerziády v roce 1987 je na jezeře vybudován areál pro veslování a kanoistiku. Více na stránkách ČSPS.