Pozvánka na Cenu Krnovska 2014

krnov2013Milí dálkoplazi či jiná zvěři!
Jak jste jistě zaregistrovali, tak jak se blíží listopad, tak se blíží se 36. ročník Ceny Krnovska, poslední závod Českého poháru v dálkovém plavání sezony 2014, v rámci kterého se pojede už po 15. závod na 5 km. Tradiční pětka zakončí letošní dlouhou sezonu a závěrečné vyhlášení nejlepších dálkoplazů pro sezonu 2014 umožní klasikům si na chvilku odfrknout. Skutečně jen na chvilku, vždyť už zase od konce ledna to začne nanovo.
Už jenom konstatování, že Krnovská 5 se jede po 15. naznačuje, že asi nemá cenu opakovat všechny chronicky známé skutečnosti. Přesto si dovolíme pro ty, kteří už mají hosipa, něco málo zopakovat a snad i naznačit některé, pravda kosmetické změny.

V letošním roce se krnovská pětka opět jede jako závod jednotlivců a boduje se do celkového hodnocení Českého poháru jednotlivců, nikoli do soutěže družstev. V rámci přihlášek neklademe žádné omezení, po uzávěrce zveřejníme všechny přihlášené a vybereme z nich 40 podle pořadí v ČP a doplníme je až osmi tzv. divokými kusy. Ze zkušenosti z uběhlých třinácti ročníků si dovolíme tvrdit, že jsme zatím v naprosto drtivé většině případů uspokojili zájem plavců pobít se se soupeři na úzkých drahách či uvíznout na krnovské mělčině před či po obrátce. Posnažíme se i letos.

Vzhledem k tomu že času už není nejvíce (viz níže), obracíme se na všechny, kteří uvažují o startu na CK 2014 – dejte nám prosím vědět, zda o start v Krnově máte zájem, ať můžeme začít tvořit startovku!!!

Snažně prosíme o kontakt na mailovou adresu
ivan.smolka@email.cz či přes přihlášky na svazových stránkách
a to co nejdřív, abychom mohli sestavovat startovní listinu.

1. Plave se v pátek 7. 11. a v sobotu 8. 11., startují se 3 rozplavby, dvě v pátek (začínáme předběžně v 16:00), v sobotu je na programu třetí – poslední rozplavba, kterou si už teď dovolíme nazvat Pekelnou (neboť to bude řežba nevídaná). Pořadatelé mají právo udělit celkem 8 divokých karet (plavci na divoko nebudou bodováni do ČP). 4 divoké karty jsou již uděleny, o jejich držitelích zatím naznačíme jen to, že tři z nich loni na CK startovali a čtvrtý je úřadujícím mistrem světa – v průběhu času budeme prozrazovat více. Snad jen to, že skutečně očekáváme vařící vodu a možná i útoky na rekordy bazénu!!!
Co však můžeme s radostí prozradit – to je fakt, že se CK zúčastní vítězka Světového poháru v maratonském plavání pro rok 2014 (ale vzhledem k tomu, že letos byly dvě, tak jsme se rozhodli nekazit jim náladu a přijede jenom jedna, ta která má v Krnově náladu vždycky cumlikatou) – a asi sami tušíte, že bude startovat Silvinka Rybářová!!!

2. Tradiční hrníčky budou tradičně i letos – námět ze zvířecí říše už není tajemstvím, naše kamarádka výtvarnice Zuzka se rozhodla při pohledu na jednoho z organizátorů, že letošním nosným prvkem bude (po našimu) bravek, jinak např. vepř, sviňa či prasátko.

3. Tradiční trička budou tradičně i letos. Barva, jak víte, se každý rok střídá, teď byla tři roky po sobě bílá, tak to asi změníme a letos ještě nevíme.

4. Musíme se podělit o radostnou informaci – patnáctá Krnovská pětka bude popatnácté v rukou hlavního rozhodčího, našeho vzácného přítele, Ing. Štěpána Daňhela!!!

5. Malinké info o našich bývalých dálkoplaveckých hvězdách – Libor i Rosťa letos startovat budou (a celkem to zvednou na 27 startů na CK) a můžete si je do sytosti užít v pátečních rozplavbách. V sobotu už bude Libor členem pořadatelského týmu a Rosťa kromě dohledu nad reprezentačním kolektivem bude ještě mít s sebou nabídku plaveckých kostýmů či jiných propriet.

6. Pokud byste dálkové pětky neměli dost, na svazových stránkách se můžete ještě přihlásit na bazénové stovky.

7. A to už určitě stačí! Pokud jste lačni dalších info – vyčkejte, pokud vás přesto svrbí otázka na jazyku, zavolejte na 602794807 nebo napište na uvedený mail.

8. Takže ještě jednou snažně prosíme – dejte nám vědět a budeme pokračovat v krasojízdě!

9. Zdař Bůh! Za TJ Krnov, oddíl plavání se na vás fšecky těší Muf Mrůzek a Ivan Smolka

A úplně na závěr:
Přijeďte si zaplavat Krnovskou pětku s vítězkou Světového poháru
v maratonském plavání pro rok 2014 SILVOU RYBÁŘOVOU!!!

V Česku se taková možnost nabízí jednou za moc moc let, ve Slezsku letos na podzim!

Silva trofej