Pozvánka na memoriál MUDr.Jaroslava Fichtla a memoriál Jana Tykvarta

memorial_Fichtl_2015📄 MČR Bolevák - pozvání, rozpis
Lokalita : Plzeň – Velký Bolevecký rybník
Termín : 13.-14.6.2015

Vážení sportovní přátelé, dovoluji si Vás pozvat na první dvoudenní dálkoplavecké závody v Plzni. V roce 2015 jsme se ujali pořádání mistrovství republiky na trati 5 a 10 km. Závod dospělých bude v letošním roce již 5. pokračováním memoriálu MUDr.Jaroslava Fichtla, kdy se do pohárového závodu budou počítat součty časů obou tratí. Letošní premiéru bude mít memoriál Jana Tykvarta v kategorii dorostu. Tento bývalý český reprezentant a rekordman na 5km bohužel v minulém roce náhle zemřel ve velmi mladém věku. Bude nám tak ctí vypsat memoriál o putovní pohár za stejných podmínek jako memoriál původní pro závody mladších věkových kategorií. Doufáme, že díky tomu budou kvalitně obsazeny i mladší věkové kategorie. Závody budou v sobotu zahájeny „open“ mistrovstvím České republiky na trati 5km – intervalovou metodou, v neděli přijde na řadu olympijská 10 Km trať. Oba závody budou nominačním závodem na Mistrovství světa 2015. Můžeme se tedy těšit na české reprezentanty v čele se zkušenou Janou Pechanovou. Novinkou letošního roku jsou zrušená nominační kritéria v závodě na 5km a MČR je tedy otevřeno všem registrovaným plavcům. Samozřejmostí jsou vložené závody mladších věkových kategorií a v neděli kratší trať pro plavce, kteří by se mohli po 5 Km sprintu cítit unaveni.

Druhou novinkou je dvoukolový závod veřejnosti, kdy po oba dny jsou vypsány velmi krátké distance pro všechny příchozí a ostatní plavce, kteří si budou chtít v rámci plzeňského víkendu vyzkoušet pocit dálkových plavců. Budou vypsány dvě kategorie, a to jedna pro neregistrované a druhá pro registrované plavce. Oba závody budou dle pořadí obodovány. První tři dle bodového pořadí obdrží poháry, věcné ceny a pro každého bude připraven účastnický certifikát. V sobotním závodě bychom chtěli představit veřejnosti i vynikající plzeňské sportovce z jiných odvětví plzeňského sportu. Ať už půjde o fotbalisty plzeňské Viktorie, hokejisty Indiánů, triatlonisty, sportovní střelce nebo házenkáře. Každý si tak bude moci poměřit síly s osobnostmi plzeňského sportu.

Novinkou, která díky dvoudennímu klání vznikne, je sobotní podvečerní posezení či tanec s živou hudbou. Cílem pořadatelů je neformálně probrat strasti českého dálkového plavání a umožnit se plavcům poznat i mimo mokré prostředí.

Závod je otevřen pro všechny zahraniční účastníky, po domluvě jsme mimo ubytování schopni zajistit i ostatní služby typu stravování a transportu z letiště či z místa ubytování ke startu závodu. Start účastníků ME , MS a reprezentačních družstev může být po domluvě s pořadatelem za zvýhodněných podmínek.       

Doufám, že na Plzeňský dálkoplavecký víkend dorazí úctyhodný počet závodníků a dočkáme se kvalitních závodů, čímž bychom mohli vzdát úctu mým blízkým, na jejichž počest závody pořádáme.

Za pořadatele Slavii VŠ Plzeň s úctou            
MUDr. Jakub Fichtl

Stránka závodu na FB: https://www.facebook.com/events/740689236052116/