Nad Těrlickou přehradou lítaly blesky

terlicko2015-1Sedmý ročník dálkového závodu O pohár města Havířova pořádaným Vodní záchrannou službou ČČK Těrlicko a Plaveckým klubem Havířov odstartoval na Těrlické přehradě závodem na 3 km, letos rozšířený o kategorii dorostu, dospělých a masters.  Na tuto trať se vydalo 35 závodníků.

S hodinovým odstupem odstartovali společně závodníci na pěti a deseti kilometrové distanci v celkovém počtu 54. Závodníci z 24 klubů včetně jednoho slovenského oddílu měřili své síly ve velice teplé vodě, která byla změřena na 26 °C. Okolní teplota se pohybovala okolo 33 °C s blížící se hrozbou lokální bouřky.

Vítězkou na pětikilometrové trati byla nestárnoucí Helena Gilíková (UnBr), druhé místo patřilo Ivetě Novákové (SCPAP) a na třetím místě dohmátla Andrea Zátopková (SK Kopřivnice).  V kategorii mužů se vítězem stal Daniel Flora (TJKr), v rodinném souboji o stříbrnou příčku zvítězil až v závěrečném finiši Luděk Wolf před Petrem Wolfem z SlOp.

terlicko2015-2Zatímco pětikilometrovou trať stihli před bouřkou doplavat všichni závodníci, závod na 10 km byl po 3 h a 12ti minutách z důvodu bezpečnosti závodníků po rozhodnutí vrchního rozhodčího zastaven a zbylých 11 závodníků bylo rychlým zásahem člunů vodní záchranné služby dopraveno bezpečně na břeh. Všichni závodníci, kteří neměli možnost svůj závod dokončit budou standardně klasifikováni, protože stihli uplavat nadpoloviční část trati.

Celkovým vítězem na 10 km a majitelem poháru města Havířova se stal loňský třetí muž Jakub Říha (KomBr), druhým mužem v pořadí se stal bývalý český reprezentant Libor Smolka (TJKr) a bronzovou medaili pro krnovský oddíl přidal Michal Mrůzek.  V ženách s přehledem zvítězila česká reprezentantka Lenka Štěrbová (SCPAP), stříbrná doplavala Veronika Milerská (UnBr) a třetí místo patří Magdě Okurkové z KomBr.