Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru

ivan_krnov_2013

Ivan Smolka

Milí dálkoplazi či jiná zvěři!
Uvažovali jsem, co nového vám sdělit před posledním kolem Českého poháru v dálkovém plavání pro rok 2015 – Krnovskou 5. A nakonec jsme se rozhodli opsat pozvánku z loňského roku, pravda s mírnou aktualizací. Podle nás ta pozvánka byla natolik výživná a pravdivá, že určitě splní svůj účel i letos.
Takže vážení přátelé – jak jste jistě zaregistrovali, tak jak se blíží listopad, tak se blíží se 37. ročník Ceny Krnovska, poslední závod Českého poháru v dálkovém plavání sezony 2015, v rámci kterého se pojede už po 16. závod na 5 km. Tradiční pětka zakončí letošní dlouhou sezonu a závěrečné vyhlášení nejlepších dálkoplazů pro sezonu 2015 umožní klasikům si na chvilku odfrknout. Skutečně jen na chvilku, vždyť už zase od konce ledna do toho mnozí z nás půjdou nanovo.

Už jenom konstatování, že Krnovská 5 se jede po 16. naznačuje, že asi nemá cenu opakovat všechny chronicky známé skutečnosti. Přesto si dovolíme pro ty, kteří už mají hosipa, něco málo zopakovat a snad i naznačit některé, pravda kosmetické změny (i když právě teď si neuvědomujeme, jaké budou).
V letošním roce se krnovská pětka opět jede jako závod jednotlivců a boduje se do celkového hodnocení Českého poháru jednotlivců, nikoli do soutěže družstev. V rámci přihlášek neklademe žádné omezení, po uzávěrce zveřejníme všechny přihlášené a vybereme z nich 40 podle pořadí v ČP a doplníme je až osmi tzv. divokými kusy. Ze zkušenosti z uběhlých patnácti ročníků si dovolíme tvrdit, že jsme zatím v naprosto drtivé většině případů uspokojili zájem plavců pobít se se soupeři na úzkých drahách či uvíznout na krnovské mělčině před či po obrátce. Posnažíme se i letos.
Vzhledem k tomu že času už není nejvíce (viz níže), obracíme se na všechny, kteří uvažují o startu na CK 2015 – dejte nám prosím vědět, zda o start v Krnově máte zájem, ať můžeme začít tvořit startovku!!!

Snažně prosíme o kontakt na mailovou adresu ivan.smolka@email.cz či přes přihlášky na svazových stránkách a to co nejdřív, abychom mohli sestavovat startovní listinu.

A pro opravdu neinformované či netrpělivé ještě několik naprosto zbytečných informací:

1. Plave se v pátek 6.11. a v sobotu 7.11., startují se 3 rozplavby, dvě v pátek (začínáme předběžně v 16:00), v sobotu je na programu třetí – poslední rozplavba, která bývá obvykle skutečným vyvrcholením celého závodu! Pořadatelé mají právo udělit celkem 8 divokých karet (plavci na divoko nebudou bodováni do ČP). 3 (a možná 4) divoké karty jsou již uděleny, o jejich držitelích můžeme něco málo prozradit. Jednu určitě obdrží Libor, který se teď věnuje více mateřským povinnostem, eventuální karta je nachystána pro Rosťu, který víc brázdí studené vody. A dvě jsou nachystány pro naše zahraniční hosty, o kterých napíšeme víc příště.
2. Tradiční hrníčky budou tradičně i letos – námět ze zvířecí říše už není tajemstvím, naše kamarádka výtvarnice Zuzka v letošním roce zjemnila zvířátko a bude beruška. Určitě (snad, možná) se nám podaří časem dát fotku na web.
3. Tradiční trička budou tradičně i letos. Barva, jak víte, se každý rok střídá, teď byla tři roky po sobě bílá, tak to asi změníme a letos ještě nevíme.
4. Post hlavního rozhodčího je již obsazen – pětku bude tradičně pískat náš vzácný přítel – pan Ing. Štěpán Daňhel. A v jeho případě mohu prozradit ještě jednu podstatnou informaci – náš dlouholetý STK-ř letos oslavil významné životní jubileum – 80 let.
5. Ještě jednou o našich bývalých dálkoplaveckých hvězdách – Libor i Rosťa letos určitě startovat budou (a celkem to zvednou na 29 startů na CK) a můžete si je do sytosti užít v pátečních rozplavbách. V sobotu už bude Libor členem pořadatelského týmu a Rosťa kromě dohledu nad reprezentačním kolektivem bude ještě mít s sebou nabídku plaveckých kostýmů či jiných propriet.
6. Pokud byste dálkové pětky neměli dost, na svazových stránkách se můžete ještě přihlásit na bazénové stovky.
7. Vzhledem k tomu, že jsme již byli osloveni stran časového harmonogramu, tedy vězte, že sobotní rozplavba obvykle startuje v rozmezí 12:30-13:00 (v závislosti, jak odsýpají sprinty), vyhlášení výsledků pětky se obvykle stihne před začátkem odpoledního sprinterského bloku. A vyhlášení celkových výsledků Českého poháru pro rok 2015 plánujeme kolem 15. hodiny
8. Musíme zmínit jedno omezení, které se může ukázat ne příliš příjemným – parkování před bazénem je značně omezeno a parkování uvnitř areálu je letos vedením lázní zcela zakázáno (loni jsme údajně podmáčenou travnatou plochu zničili). Vymodlili jsme jen parkování aut pro technické zabezpečení. Proto vás všechny srdečně prosíme – parkujte před supermarkety v blízkém okolí, není to zas taková dálka (300-400m)!!! Budeme ještě několikrát apelovat, zejména v sobotu nebude u bazenu ani kapka místa.
9. A to už určitě stačí! Pokud jste lačni dalších info – vyčkejte, pokud vás přesto svrbí otázka na jazyku, zavolejte na 602794807 nebo napište na uvedený mail.

Takže ještě jednou snažně prosíme – dejte nám vědět a budeme pokračovat v krasojízdě!

Zdař Bůh!

Za TJ Krnov, oddíl plavání se na vás fšecky těší Muf Mrůzek a Ivan Smolka

 

A úplně na závěr:

Přijeďte si zaplavat 16.Krnovskou pětku na náš stařičký bazen, který možná s dohledné době 5-15 let dozná rekonstrukci

(bude natřeno zábradlí)