Vážení dálkoplazi a jiná zvěři ! (3)

krnov11Cena Krnovska pro rok 2015 je za námi, informace o průběhu pětky vám poskytují profesionální žurnalisté (a ještě něco bude), takže snad v několika bodech malé ohlédnutí za tím, co se běžně nedovíte.

1. První bod jistě mnohé překvapí, ale za pořadatele ho musím uvést, neboť jsme tímto faktem nadšeni !!!

V Krnově se pořádá závěrečné vyhlášení celkových výsledků dálkoplazecké sezony už spoustu let (myslím, že to bylo po dvanácté). Vždy po vyhlášení se různě posílaly plakety pro medailisty, poháry či jiné ceny, neboť z různých příčin se dotyčný (í) nedostavil (i). Ne tak tomu bylo letos. Na vyhlášení vítězů (a to vyhlašujeme v kategorii mužů a žen 6 nejlepších) se dostavili všichni (slovy fšeci !!!). Děcka – obrovský hlubokosklon Vám všem! Zrobili jste nám velkou radost !!!

2. Janička Pechanová převapila asi hlavně dva lidi – trenéra Pepu (a su moc rád, že Jana v Krnově byla, jinak by se Josef z Brniska nevyhrabal a hlavní dálkařské město Šlonska nenavštívil) a sama sebe! (Se vší skromností mně vlastní tvrdím, že já jsem takový výkon čekal, to je dané duchem naší staré bazenové rozvaluchy, na krnovské pětadvacítce si nikdo nedovolí jet blbé časy.) JAŇULE – skvělé !!!

3. Po dlouhé době se bojovalo i mezi juniorkama o časy pod hodinu a o rekordy. Segry Benešky do toho bušily jak chluchý do vrat a výsledek se dostavil – Ala zajela parádních 59 minut a zůstala za rekordem pár vteřin, Anka v mladších dorostenkách rekord zajela a 3 km koketovala i s hodinou, než …. A bo su děvuchy ešče mlade, příští rok to bude cvrkot!

4. Když jsme u rekordů – stále mladá Vlasta Čudanová posunula rekordy dál – a máme další zápis, tentokrát v kategorii +65. Chlapi ještě tak mladí nejsou, o rekord v kategorii +55 se bili náš Pajda Horký, ale nakonec ho drží Bery Vymazal z Univerzity.

5. Závod chlapů byl zakončen fantastickým finišem, Karel s Daňou se na něho chystali snad kilák. A nakonec přišla Daňova chyba, když blbě spočítal bazény. I tak jsme viděli nejtěsnější dojezd v historii Krnovské 5 ! (jenom na okraj – takových chyb jsme už viděli v minulosti víc – matematik Rosťa by mohl povídat! – a i letos vlastně Anka taky dojížděla zcela zahlcena aritmetikou pro třetí třídy)

6. Na bazénu se objevili, do vody skočili a do cíle doplavali i dva účastníci prvního ročníku – Pup a Libor. Třetí historik – Táborák – dokázal jenom první úkon – objevil se na bazénu (přijel o třicet minut později). Byť bankéř, nedokázal si spočítat všechny záludnosti na trati Centrum – Slezsko. A těch je na D1 požehnaně !!! Příští rok uděláme jednu rozplavbu ve čtvrtek (třeba vyjede už v pondělí) a jednu pro zichr v pondělí.

7. Krnov je světový. Navštívili nás opět dopingoví komisaři a požádali o odběr vzorků. Výběr padl na Karla a Alu (což jsem chápal) a na Fíhu Říhu a Dana CZ.abana (což jsem nechápal, neboť oba si letos dali záležet na tom, aby zaplavali v Grand rozplavbě obzvlášť hnusně – příště pojedou s Táborákem – pokud projdou kontrolou). Dan se komisařů tak lekl, že skoro 4 hodiny odmítal poskytnout vzorek a chodil na vyhlášení vítězů s doprovodem.

8. Zástupci České televize byli přítomni a provedli několik úkonů potřebných k natočení reportáže. Vězte, že tato má být odvysílána na programu ČT Sport ve čtvrtek 19.11. ve 12:50 v pořadu Sport v regionech. Tož se čučte > Sport v regionech: Velká cena Krnovska v dálkovém plavání

9. A ještě ohřátí krnovské polyvky – po bazenu se začalo pohybovat asi 6 kojenců, batolat či už skoro chodících kousků z vlastních zdrojů (včetně naší vnučky Mášenky). Tož za nějakých 10 let se už včil bojte ! To bude vrkot! Ale jedno je jisté – starý bazen bude ještě stát!

A to by pro letošek mohlo stačit.

Tak zas za rok v Krnově !!!

Zdař Bůh!

Ivan

Cena Krnovska 2015 – fotogalerie >>>