Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru 2016, díl druhý

krnov_dratcevkrnov_pechyAKTUALIZACE 1. 11.
Vážení dálkoplazi či jiná zvěři,

udělali jsme poslední změnu v rozlosování do rozplaveb. Vše vidíte v přiloženém souboru. (📄 Cena Krnovska 2016 - rozlosování (verze 2))
Jakékoli další zásahy budou prováděny až v pátek.
Tak si to fšeci pěkně nastudujte a přijeďte!
Zdař Bůh! Těší se na vás Krnováci!

Čas se nachýlil a je třeba pokračovat v přípravě Krnovské 5.
Obdrželi jsme přihlášky a provedli rozlosování do rozplaveb. Toto rozlosování zcela jistě odborníci a zároveň správci stránek vbrzku umístí na správné místo a budete moci studovat, jak na tom jste. Vše je celkem jasné a v pátek může vše propuknout.
Přesto mi dovolte několik neučesaných poznámek k tomu, co je před námi a co nás, doufám, nemine.
V Krnově se za předchozích 16 ročníků objevila na startu řada mistrů světa, Evropy či medailistů z těchto šampionátů, řada vítězů jednotlivých závodů světových pohárů, no prostě kupa skvělých plavců.
V tom 17. se nám představí dva účastníci letošního olympijského závodu na 10 km – naše Janička Pechanová, kterou snad ani nemusíme představovat a ruský borec s velkým B – Žeňa Dratcev, který v Riu dohmátl na pátém místě. Ostatní si představíme přímo na bazénu v pátek a v sobotu.

Co je však téměř 100% – letos budeme mít úplně nového vítěze! Borci, kteří Krnovu vládli v posledních letech – Pošmy, Karel Baloun, Malé Tobi nebo Ondra Baumrt buď pověsili plavky na skobu, nebo nyní Krnov míjí menším či větším obloukem. Existuje pravda drobná šance – na startu se klasicky objeví superštrekaři Rosťa Vítek a Libor Smolka, oba v Krnově vyhráli, ale při vší úctě, tož to by musela motyka spustit.
A malá poznámka – za 16 let nevyhrál v Krnově cizinec- a že jich startovalo pár slušných kousků. Tak se to zlomí letos? Toníček Jevsikov má formu jak hrom, tož uvidíme, co si nechají Mates s Víťou líbit!
Klasické drobné upozornění pro pamětníky – na start se v pátek postaví i dva účastníci legendami opředeného prvního ročníku v roce 2000 (řada z dnešních mladých účastníků Ceny v tu dobu zvládala už první drobné životní pochody) – Saša Pup Mrůzek a Libor Smolka (Libor už po 15.) A Rosťa Vítek pokračuje ve sbírání hrníčků – letos pojede po 16.!
O významu Ceny Krnovska snad svědčí i následné tři fakty:
1. Česká televize natočí cca 20 min reportáž ze závodu, pokud budete pěkně vypadat, možná s vámi Peťa Hrčka z ostravského studia udělá rozhovor.
2. Přímo na bazénu bude přítomen předseda sekce DP Honza Kozubek
3. Plavecké ovečky si z břehu bude hlídat nový repretrenér dálkových plavců Honza Srb
Letmým pohledem do přihlášek se nabízí myšlenka, kolik letos padne rekordů. Ty hlavní vidíte v tabulce. Uvidíme, co dokáží chlapi s už letitým rekordem Květáka. Ještě starší je rekord žen, ale Janu nesmím dráždit. Tak aspoň naťukneme obě Benešky – rekord starších dorostenek zaplavala Kača Černíková v době, kdy se obě ségry začaly učit, jak se neutopit.

platné české rekordy na 5 km, vše zaplaváno v Krnově
muži 52:52,6 Svoboda Květoslav
st. dorostenci 53:22,1 Tobiáš Jakub
ml. dorostenci 54:12,0 Ingeduld Vít
ženy 57:02,0 Pechanová Jana
st. dorostenky 58:51,0 Černíková Kateřina
ml. dorostenky 1:00:45,2 Benešová Anna – Marie

No – a potom je tady kategorie masters – a tam to letos bude hučet.
Pechy by mohla ve své věkové kategorii provětrat tabulky, totéž provede, pokud doplave, Petra Mrůzková v kategorii +50.
A u chlapů – to teprve bude frkot.
Rosťa Vítek v +40 se pokusí vymazat Mufa, Muf Mrůzek se pokusí vymazat sám sebe, než se překulí do padesátek a začne mazat bráchu Pupa, Pup Mrůzek zkusí taky smáznout sám sebe. A potom je tu kategorie zralých mužů +55 a tam si to rozdají hned tři borci Berry Vymazal, Pajda Horký a Jura Brus o to, kdo zas bude rok napsaný v tabulkách.
A ještě jedna tabulka, abyste si mohli udělat představu o tom, jak rychle se asi v Krnově poplave:

casy_krnov

A úplně na konec – jako každoročně představíme nejlepší plavce publiku na slavnostním nástupu. Vzhledem k tomu, že je nutné zajistit další chod krnovského plaveckého oddílu, budou ty nejlepší uvádět budoucí plavecké štiky z vlastního krnovského chovu. A máme slušné kousky!
Takže – všichni přihlášení – přijeďte a plavte !!!
Zdař Bůh ! a ahoj v Krnově!

A úplně na závěr:
Přijeďte si zaplavat Krnovskou pětku
s hvězdami světového dálkového plavání
Janičkou PECHANOVOU a Jevgenijem DRATCEVEM !!!