Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru 2017

Vážení dálkoplazi či jiná zvěři!

Takže vážení přátelé – jak jste jistě zaregistrovali, tak jak se blíží listopad, tak se blíží letos už 39.ročník Ceny Krnovska, v rámci kterého se pojede už po 18. závod na 5 km. Tradiční Krnovská pětka zakončí letošní dálkoplaveckou sezonu a závěrečné vyhlášení nejlepších dálkoplazů za sezonu 2017 umožní plavcům si na chvilku odfrknout.
Už jenom konstatování, že Krnovská 5 se jede po 18. naznačuje, že asi nemá cenu opakovat všechny chronicky známé skutečnosti. Přesto si dovolíme pro ty, kteří do Krnova nejezdí tak dlouho či přijedou poprvé něco málo zopakovat a snad i naznačit některé, pravda kosmetické změny.

Začneme upozorněním, které bylo již loni – Krnovská 5 se jede na bazénu, bez neoprénu. Tím odpovídáme na některé zvídavé dotazy. Pořád jsme zařazeni do dálkového plavání, ne do zimního.

V letošním roce se krnovská pětka opět jede jako závod jednotlivců a boduje se do celkového hodnocení Českého poháru jednotlivců, nikoli do soutěže družstev. V rámci přihlášek neklademe žádné omezení, po uzávěrce zveřejníme všechny přihlášené a vybereme z nich 40 podle pořadí v ČP a doplníme je až osmi tzv. divokými kusy. Ze zkušenosti z uběhlých ročníků si dovolíme tvrdit, že jsme zatím v naprosto drtivé většině případů uspokojili zájem plavců pobít se se soupeři na úzkých drahách či uvíznout na krnovské mělčině před či po obrátce. Posnažíme se i letos.

Vzhledem k tomu že času už není nejvíce (viz níže), obracíme se na všechny, kteří uvažují o startu na CK 2017 – dejte nám prosím vědět, zda o start v Krnově máte zájem, ať můžeme začít tvořit startovku!!! Jenom malé upozornění pro ty, kteří nám chcete pomáhat při zařazování plavců do rozplaveb – s časem kolem 1hod 20 min vás do sobotní rozplavby zařadí jen skutečně velký optimista (slušně řečeno).

Snažně prosíme o kontakt na mailovou adresu
ivan.smolka@email.cz
či přes přihlášky na svazových stránkách a to co nejdřív, abychom mohli sestavovat startovní listinu.

A pro opravdu neinformované či netrpělivé ještě několik naprosto zbytečných informací:
1. Plave se v pátek 3.11. a v sobotu 4.11., startují se 3 rozplavby, dvě v pátek (začínáme předběžně v 16:00), v sobotu je na programu třetí – poslední rozplavba, která bývá obvykle skutečným vyvrcholením celého závodu! Pořadatelé mají právo udělit celkem 8 divokých karet (plavci nadivoko nebudou bodováni do ČP). 4 divoké karty jsme již udělili, o jejich držitelích postupně prozradíme něco víc. I když klasik říká, že se nesmí ani naznačovat – přesto to nevydržíme – letos bude zase konkurence jak byk a voděnka bude vařit!
2. Tradiční hrníčky budou tradičně i letos – námět ze zvířecí říše už není tajemstvím. Loni jsme vyhověli Petře Mrůzkové, aby se malý Špendlík naučil bečet jak beránek, letos to Petře trochu zkomplikujeme a bude vnuka učit chobotnicu. A naše kamarádka výtvarnice Zuzka ju zrobila moc fajnu!!!
3. Tradiční trička budou tradičně i letos. Barva, jak víte, se každý rok střídá, ale jaká bude letos, to ještě nevíme.
4. Post hlavního rozhodčího je již obsazen – pětku bude pískat po osmnácté náš vzácný přítel – pan Ing. Štěpán Daňhel. Potvrdil nám, že do dvacítky to dotáhne.
5. O našich bývalých dálkoplaveckých hvězdách – Libor i Rosťa letos určitě startovat budou (a celkem to zvednou na 33 startů na CK) a můžete si je do sytosti užít v pátečních rozplavbách. V sobotu už bude Libor členem pořadatelského týmu a Rosťa bude mít s sebou nabídku plaveckých kostýmů či jiných propriet.
6. Pokud byste dálkové pětky neměli dost, na svazových stránkách se můžete ještě přihlásit na sobotní bazénové stovky.
7. Vzhledem k tomu, že jsme již byli osloveni stran časového harmonogramu, tedy vězte, že sobotní rozplavba obvykle startuje v rozmezí 12:30-13:00 (v závislosti, jak odsýpají sprinty), vyhlášení výsledků pětky se obvykle stihne před začátkem odpoledního sprinterského bloku. A vyhlášení celkových výsledků Českého poháru pro rok 2017 plánujeme kolem 15. hodiny
8. Vyhlašování výsledků se pokusíme udělat jako loni – na pětku vyhlásíme prvních 10 v kategorii mužů i žen. V rámci celého roku vyhlásíme 6 nejlepších mužů i žen, tři nej družstva a mladší a starší juniory a juniorky.
9. Musíme zmínit jedno omezení, které se může ukázat ne příliš příjemným – parkování před bazénem je značně omezeno a parkování uvnitř areálu je letos vedením lázní zcela zakázáno. Vymodlili jsme jen parkování aut pro technické zabezpečení. Proto vás všechny srdečně prosíme – parkujte před supermarkety v blízkém okolí, není to zas taková dálka (max 300-400m)!!! Budeme ještě několikrát apelovat, zejména v sobotu nebude u bazénu ani kapka místa.
10. Doufám, že ukecáme pracovníky ostravského studia České televize, aby natočili pár záběrů z našeho závodu, výsledek přemlouvání dáme znát.
11. A to už určitě stačí! Pokud jste lačni dalších info – vyčkejte, pokud vás přesto svrbí otázka na jazyku, zavolejte na 602794807 nebo napište na uvedený mail.
12. Ale ještě milou zprávu nakonec toho všeho – letos ve startovním poli žen nenajdete naše dálkové perly – Janičku Pechanovou a Silvinku Rybářovou. Obě se omluvily a my jsme omluvu s radostí přijali. Silva se pár měsíců jmenuje Kodešová a na světě je od 1.10. už aji malá Terezka! A Janička čeká narození druhého potomka v období CK! Všimněte si, jak si to holky fajně naplánovaly, aby stihly kvalifikaci na OH v Tokiu!!!

Takže ještě jednou snažně prosíme – dejte nám vědět a budeme pokračovat v krasojízdě!

Zdař Bůh!

Za TJ Krnov, oddíl plavání se na vás fšecky těší Muf Mrůzek a Ivan Smolka

A úplně na závěr:
Přijeďte si zaplavat 18. Krnovskou pětku na náš stařičký bazén (který opět odolal zbourání) společně s účastníky
MS 2017 v Budapešti!!!