Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru 2017, díl druhý

Vážení dálkoplazi či jiná zvěři!
Čas se nachýlil a pořadatelé vydávají poslední informace.
Obdrželi jsme přihlášky a provedli rozlosování do rozplaveb. Toto rozlosování už správci stránek umístili na stránky (📄 Cena Krnovska 2017 - rozlosování) a můžete studovat, jak na tom jste. Vše je celkem jasné a v pátek může vše propuknout.

Přesto mi dovolte několik neučesaných poznámek k tomu, co je před námi a co nás, doufám, nemine.
V Krnově se za předchozích 17. ročníků objevila na startu řada mistrů světa, Evropy či medailistů z těchto šampionátů, řada vítězů jednotlivých závodů světových pohárů, no prostě kupa skvělých plavců.

V tom 18. se nám představí dva účastníci letošního mistrovství světa v Budapešti, kteří tam skutečně udělali díru do světa. Tím prvním je loňský vítěz Krnovské 5 a borec s velkým B – Žeňa Dratcev, který v Maďarsku dohmátl na 25 km na třetím místě (a snad nám tu bronzovou aji přiveze ukázat), tím druhým je jeho tréninkový kolega z Jaroslavle Kirill Abrosimov (ten nám tu bramborovou ze závodu na 5 km neukáže), který v Krnově bude plavat poprvé.

Nicméně – na nedávném Světovém poháru v Asii si Kirilla vychutnal náš Mates Kozubek a naznačil, že je zase připravený předvést v Krnově své maximum. A protože Matýsek už umí pětku pod 54 min, máme se na co těšit! Nezbývá než věřit, že si i další český borec – Víťa Ingeduld vzpomene, jak před spoustou let (v roce 2010) plaval v Krnově rekord mladšího dorostu a kluci s ciziny poznají, jak u nás hoří voda!

V kategorii žen je na 100% jisté, že vítězství zůstane doma. Ája Benešová se jako jediná žena a největší favoritka vešla do sobotní Grand rozplavby, když dvě naše perly minulých let – Janička Pechanová a Silvinka Rybářová (Kodešová) za sebe poslaly omluvenky, které snad budou umístěny do tohoto článečku!

Klasické drobné upozornění pro pamětníky – na start se v pátek postaví i tři účastníci legendami opředeného prvního ročníku v roce 2000 (řada z dnešních mladých účastníků Ceny se tu dobu klubala na svět) – Saša Pup Mrůzek, Libor Smolka (Libor už po 16.) a Radek Táborský, který 1. ročník zhodnotil slovy: Zážitků mnoho, vzpomínky žádné! A rekordman Rosťa Vítek pokračuje ve sbírání hrníčků – letos pojede po 17. (chyběl jenom v prvním díle, ale to se ještě hrníčky nedávaly)!

Letmým pohledem do přihlášek se nabízí myšlenka, kolik letos padne rekordů. Ty hlavní vidíte v tabulce. Uvidíme, co dokáží chlapi s už letitým rekordem Květáka. Ještě starší je rekord žen, ale Janu nesmím dráždit. Tak aspoň naťukneme Áju – letos má poslední možnost sebrat Kačce Černíkové rekord starších dorostenek – Kača ho zaplavala před deseti lety, v té době už Ája přecházela z rukávků na kruh!

platné české rekordy na 5 km, vše zaplaváno v Krnově
muži 52:52,6 Svoboda Květoslav
st. dorostenci 53:22,1 Tobiáš Jakub
ml. dorostenci 54:12,0 Ingeduld Vít
ženy 57:02,0 Pechanová Jana
st. dorostenky 58:51,0 Černíková Kateřina
ml. dorostenky 1:00:45,2 Benešová Anna – Marie


A ještě jedna tabulka, abyste si mohli udělat představu o tom, jak rychle se asi v Krnově může plavat:

Česká televize bude na bazéně v pohotovosti, ze závodů připraví (podle jejich slov) repku. Nevím, co si pod tímto slovem úplně přesně představit, znám pouze slovo depka, ale určitě nám to pan režisér Hellemann vysvětlí. Taktéž se v plné polní dostaví Jirka Seidl z MF, který nechyběl snad na žádném kvalitním ročníku (a to byly všechny).
A úplně na konec – jako každoročně představíme nejlepší plavce publiku na slavnostním nástupu. Vzhledem k tomu, že je nutné zajistit další chod krnovského plaveckého oddílu, budou ty nejlepší uvádět budoucí plavecké štiky z vlastního krnovského chovu. A máme velmi slušné kousky!
Takže – všichni přihlášení – přijeďte a plavte !!!
Zdař Bůh !
Ahoj v Krnově!

A úplně na závěr:
Přijeďte si zaplavat Krnovskou pětku
s hvězdami světového dálkového plavání
Jevgenijem DRATCEVEM a Kirillem ABROSIMOVEM