Alena Benešová úspěšně bojovala v Evropském poháru

První akce Evropského poháru proběhla v neděli 25. 3. v Izraelském Eilatu za účasti našich dvou reprezentantů Víti Ingedulda a Aleny Benešové z brněnské Komety. V silné konkurenci jak mužské startovní listiny – 51 borců (z nichž 17 Rusů mělo eilatský závod jako nominační kriterium na ME 2018 v Glasgově), tak ženské – 31 závodnic (z toho 14 Rusek se stejným cílem jako ruští muži), si vedla neohroženě zejména dvacetiletá Ája, když po nadějné čtvrté pozici sto padesát metrů před cílem nakonec dohmátla osmá. Těsně ještě ve třetí desítce skončil zkušený Víťa, když ve čtvrtém okruhu ztratil kontakt s dvacítkou nejrychlejších, ale pochvaloval si schopnost závěrečného finiše, kde mu v dřívějších závodech scházely síly. Oba si vyzkoušeli vynechat jedno-dvě občerstvení a udržet se v balíku. Zároveň splnili nominační podmínku LEN pro ME 2018 – startovat aspoň na jednom mítinku Evropského poháru.

Závod přinesl v mužské i ženské kategorii vítězství maďarských závodníkům, nejcennější umístění si připsali Kristof Rasovszky respektive Nikolett Szilagyi. Mezi muži si stříbro a bronz podělilo nám dobře známé duo ze závodu Českého poháru v Krnově Kirill Abrosimov a Evgenii Drattcev. Mezi ženami doplnily stupně vítězek Italka Ginevra Taddeucci a Ruska Anastasiia Krapivina.

Příští kolo Evropského poháru se poplave v rámci čtyřdenního Mistrovství Francie na veslařském kanále v Gravelines. V závodě Evropského poháru i v dalších zápoleních v rámci francouzského šampionátu se opět představí i česká reprezentace.

Výsledky 10 km ženy:
1. SZILAGYI Nikolett (🇭🇺 HUN) 2:04:13.95
2. TADDEUCCI Ginevra (🇮🇹 ITA) +1.55
3. KRAPIVINA Anastasiia (🇷🇺 RUS) +1.65
8. BENEŠOVÁ Alena (🇨🇿 CZE) +8.20

Výsledky 10 km muži:
1. RASOVSZKY Kristof (🇭🇺 HUN) 1:50:54.85
2. ABROSIMOV Kirill (🇷🇺 RUS) +1.25
3. DRATTCEV Evgenii (🇷🇺 RUS) +7.40
29. INGEDULD Vít (🇨🇿 CZE) +2:39.7