Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru 2018

Vážení dálkoplazi či jiná zvěři!

Pokusím se být stručný, neboť jsem ke svému údivu zjistil, že ostatní pořadatelé jsou téměř nemluvní, až bych řekl písemně němí. A též se k nim hlásíte, jezdíte a plavete. No, pokusím se být …
Blíží se listopad a tím se blíží letos už 40. ročník Ceny Krnovska, v rámci kterého se pojede už po devatenácté závod na 5 km, který zakončí letošní dálkoplaveckou sezonu.
V letošním roce se krnovská pětka opět jede jako závod jednotlivců a boduje se do celkového hodnocení Českého poháru jednotlivců, nikoli do soutěže družstev. V rámci přihlášek neklademe žádné omezení, po uzávěrce zveřejníme všechny přihlášené a vybereme z nich 40 podle pořadí v ČP a doplníme je až osmi tzv. divokými kusy. Ze zkušenosti z uběhlých ročníků si dovolíme tvrdit, že jsme zatím v naprosto drtivé většině případů uspokojili zájem plavců pobít se se soupeři na úzkých drahách či odřít si břucho na krnovské mělčině před či po obrátce. Posnažíme se i letos.
Vzhledem k tomu že času už není nejvíce (viz níže), obracíme se na všechny, kteří uvažují o startu na CK 2018 – dejte nám prosím vědět, zda o start v Krnově máte zájem, ať můžeme začít tvořit startovku!!!

Snažně prosíme o kontakt na mailovou adresu ivan.smolka@email.cz či přes přihlášky na svazových stránkách a to co nejdřív, abychom mohli sestavovat startovní listinu.

A abych byl skutečně stručným, tak heslovitě a stručně:
1. Plave se v pátek 2. 11. a v sobotu 3. 11., startují se 3 rozplavby, dvě v pátek (začínáme předběžně v 16:00), v sobotu je na programu třetí – poslední rozplavba, která bývá obvykle skutečným vyvrcholením celého závodu! Pořadatelé mají právo udělit celkem 8 divokých karet (plavci nadivoko nebudou bodováni do ČP). 4 divoké karty jsme již udělili a – v intencích tohoto letáku – stručně řečeno – fšecky znáte – byli u nás ve stejné sestavě už loni.
2. Tradiční hrníčky budou tradičně i letos – a na nich bude kocur. Naše kamarádka výtvarnice Zuzka zatím tají, jak to celé bude vypadat, ale – stručně – bude to fajne!
3. Tradiční trička budou tradičně i letos. Barva, jak víte, se každý rok střídá, ale jaká bude letos, to jsem zapomněl. Sám budu překvapený.
4. Post hlavního rozhodčího je již obsazen – pětku bude pískat po devatenácté náš vzácný přítel – pan Ing. Štěpán Daňhel. Potvrdil nám, že do dvacítky to dotáhne. A záda by mu měl krýt Hubik. Slušná obsada.
5. O našich bývalých dálkoplaveckých hvězdách – Libor i Rosťa letos určitě startovat budou (a celkem to zvednou na 35 startů na CK) a můžete si je do sytosti užít v pátečních rozplavbách. V sobotu už bude Libor členem pořadatelského týmu a Rosťa bude mít s sebou nabídku plaveckých kostýmů či jiných propriet.
6. Pokud byste dálkové pětky neměli dost, na svazových stránkách se můžete ještě přihlásit na sobotní bazénové stovky.
7. Vzhledem k tomu, že jsme již byli osloveni stran časového harmonogramu, tedy vězte, že sobotní rozplavba obvykle startuje v rozmezí 12:30 – 13:00 (v závislosti, jak odsýpají sprinty), vyhlášení výsledků pětky se obvykle stihne před začátkem odpoledního sprinterského bloku. A vyhlášení celkových výsledků Českého poháru pro rok 2018 plánujeme kolem 15. hodiny
8. Vyhlašování výsledků se pokusíme udělat jako loni – na pětku vyhlásíme prvních 10 v kategorii mužů i žen. V rámci celého roku vyhlásíme 6 nejlepších mužů i žen, tři nej družstva a mladší a starší juniory a juniorky. Chtěl bych říct, že ceny od pořadatele za výsledky za celý rok dostanou jen přítomní závodníci.
9. Jednáme s pracovníky ostravského studia České televize, aby natočili pár záběrů z našeho závodu, výsledek přemlouvání uvidíte sami na bazéně.
10. A to už určitě v rámci stručnosti stačí! Pokud jste lačni dalších info – vyčkejte, pokud vás přesto svrbí otázka na jazyku, zavolejte na 602794807 nebo napište na uvedený mail.
11. Ale ještě jednu zprávu nakonec toho všeho – letos přeplaval náš dlouholetý předseda a trenér Míša MUF Mrůzek Kanál v nejlepším světovém výkonu statných junáků nad 50 let a slíbil mi, že na Ceně bude též plavat.
12. Musím se pochválit. Na svoje poměry jsem byl ukecaný stručně.
13. Na úplný závěr – pesimisté se nemusí bát, bude i 20. ročník Ceny Krnovska. Z rozhodnutí krnovské administrativy se bazén se bourat nebude, místo toho se postaví na jiném místě úplně nový!!! (akorát to zatím vypadá, že v Opavě)
14. Takže ještě jednou snažně prosím – dejte nám vědět a budeme pokračovat v krasojízdě!
15. Zdař Bůh! Ivan

Na vás všecky se těší TJ Krnov, oddíl plavání

A úplně na závěr:
Přijeďte si zaplavat 19. Krnovskou pětku na náš stařičký bazén (který opět odolal zbourání) společně s Mufem Mrůzkem – rekordním přemožitelem Kanálu v roce 2018 !!!