Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru 2018, díl druhý

Vážení dálkoplazi a jiná zvěři!
Jak už jste si u mě zvykli – budu strohý až stručný.
V dokumentech máte k dispozici souhrn přihlášených na 19. Krnovskou pětku. (📄 Cena Krnovska 2018 - rozlosování)
A nevypadá to vůbec špatně – sobotní hlavní rozplavba nám určitě ušetří peníze za pronájem bazénu – tam bude do hodiny vymalované. Letmý pohled na pátek též nevypadá špatně – 2 až 4 časy pod hodinu by nás nepřekvapily.
Začínáme v pátek 2.11. v 16 hod, druhá rozplavba by mohla skákat do vody v 18 hod (pokud pan Táborský vyjede do Krnova ve středu). V sobotu bude záviset na sprintech, ale nejpozději v 13 hod se jde na věc.

Jenom krátký exkurz startovní listinou – Abrosimov vyhrál loni a Dratcev předloni, Jevsikov nafáral na vojnu a dře jak byk, Mates mu má co vracet, Víťa by mohl zajet to, co uměl před 100 lety, David Šebesta se zlepšuje každý rok, Ivanko Fratrič může útočit na slovenský rekord. Ája by mohla parádně zakončit sezonu a Zoubele naopak otevřít slibnou kariéru. Malé Tobi se vrací do Krnova na místo činu, kde 2x vyhrálo, Rosťa chce stlačit rekord starších pánů pod hodinu, krnovský Junič bude navazovat na loňský výkon, Peťa Šťastná by už konečně mohla pohnut kytu a jít blíž k hodině. Z těch, kteří pamatují 1. ročník si pětku střihne Libor (a moje vnučka Máša už má nachystaný kelímek na občerstvení), Pup, Táborák a – světe zboř se – Železná Hela – ta u nás byla naposled, když se stavěl bazén. No a jsme zvědavi na nejsevernějšího plavce ve startovce – Saša Toporov je z Kondopogy, 300 km od polárního kruhu a mohl by se motat „okolo časa“ (což je rusky kolem hodiny). A nesmím zapomenout na našeho Mufa Mrůzka, letošního přemožitele Kanálu a držitele nejvýkonu mužů nad 50 let na světě. A mohl bych asi pokračovat. Bude to nabité – je reálných 16 časů pod hodinu !!!

Vyhlašování 5 km bude v sobotu před začátkem odpoledního programu (+- kolem 14.30), vyhlášení celkových ročních výsledků budou asi před finále na 100 znak, t.j. 15.30 (orientačně).

Takže – pokud se vám něco nelíbí, pište nebo volejte a budeme hledat viníky.
A pokud se vám fšecko líbí – tož se sejdem od pátku na krnovském bazénu!

A na úplný závěr – Saša Štuci Studzinski jede u nás poslední zahraniční závod, končí s profiplaváním a od příštího roku ho můžete potkat na Rýně ve slušivých plavečkách německé poříční policie.

A to už je fakt fšecko.
Zdař Bůh!
Za TJ Krnov Ivan