Pozvánka na Cenu Krnovska a vyhlášení Českého poháru 2021

Vážení dálkoplazi či jiná zvěři!
Jak jste jistě zaregistrovali, s listopadem se taky blíží letos už 42. ročník Ceny Krnovska, v rámci kterého se už po 21. pořádá závod na 5 km. Tradiční Krnovská pětka zakončí letošní dálkoplaveckou sezonu. Jako pořadatelé doufáme, že po dvou „mrtvých“ akcích (v roce 2019 „mrtvý“ závod, v roce 2020 celá „mrtvá“ jednadvacátá pětka) se letos vše podaří a Krnovská 5 se odjede k všeobecné spokojenosti.

V letošním roce se Krnovská pětka opět jede jako závod jednotlivců a boduje se do celkového hodnocení Českého poháru jednotlivců, nikoli do soutěže družstev. V rámci přihlášek neklademe žádné omezení, po uzávěrce zveřejníme všechny přihlášené a vybereme z nich 40 podle pořadí v ČP a doplníme je až osmi tzv. divokými kusy.
Vzhledem k tomu že času už není nejvíce (viz níže), obracíme se na všechny, kteří uvažují o startu na CK 2021 – dejte nám prosím vědět, zda o start v Krnově máte zájem, ať můžeme začít tvořit startovku!!!

Snažně prosíme o kontakt na mailovou adresu zavodni@revlan.cz či přes přihlášky na svazových stránkách a to co nejdřív, abychom mohli sestavovat startovní listinu.

A ještě několik krátkých, ale naprosto zbytečných informací:
1. Plave se v pátek 5. 11. a v sobotu 6. 11., startují se 3 rozplavby, dvě v pátek (začínáme předběžně v 16:00), v sobotu je na programu třetí – poslední rozplavba, která bývá obvykle skutečným vyvrcholením celého závodu! Pořadatelé mají právo udělit celkem 8 divokých karet (plavci nadivoko nebudou bodováni do ČP).
2. Tradiční hrníčky a trička budou i letos.
3. Startovní listina se tvoří a v současné době nemůžeme přesně říct, kdo všechno bude startovat. Jistá je ale skutečnost, že nebudou startovat plavci z ciziny (pokud se něco nesemele na poslední chvíli).
4. Pokud byste dálkové pětky neměli dost, na svazových stránkách se můžete ještě přihlásit na sobotní bazénové stovky.
5. Vzhledem k tomu, že jsme již byli osloveni stran časového harmonogramu, tedy vězte, že sobotní rozplavba obvykle startuje v rozmezí 12:30 – 13:00 (v závislosti, jak odsýpají sprinty), vyhlášení výsledků pětky se obvykle stihne před začátkem odpoledního sprinterského bloku. A vyhlášení celkových výsledků Českého poháru pro rok 2021 je naplánováno kolem 15. hodiny
6. Vyhlašování výsledků Krnovské 5 se pokusíme udělat jako v minulosti – na pětku vyhlásíme prvních 10 v kategorii mužů i žen.
7. Musíme zmínit jedno omezení – parkování před bazénem je značně omezeno a parkování uvnitř areálu je vedením lázní zcela zakázáno. Proto vás všechny prosíme – parkujte před supermarkety v blízkém okolí, není to zas taková dálka (max 300 – 400 m)!!!
8. Máme předběžný příslib pracovníků ostravského studia České televize, že přijedou natočit pár záběrů z našeho závodu. Taky by měli být přítomni novinoví sporťáci.
9. A to už určitě stačí! Pokud jste lačni dalších info – vyčkejte, pokud vás přesto svrbí otázka na jazyku, zavolejte na 602 794 807 nebo napište na uvedený mail.
10. A ještě milou zprávu na konec toho všeho – letos se nám zřejmě nepodaří ukecat ke startu na 5 km naše dálkové perly – Janičku Pechanovou a Silvinku Rybářovou. Ale vzhledem k reprodukčním úspěchům budou jejich ratolesti startovat v závodě malých žgolů. A bude se tam na co se dívat, jenom od Srbáků bude startovat +- 5 plavců (nejnovější čísla přírůstků po Covidu ještě neznáme). A Krnováci nechcou zůstat pozadu – nová líheň mladých kusů nevypadá špatně!!!

Takže ještě jednou snažně prosíme – dejte nám vědět a budeme pokračovat v krasojízdě!

Zdař Bůh!

Za TJ Krnov, oddíl plavání se na vás fšecky těší Muf Mrůzek a Ivan Smolka

A úplně na závěr:
Přijeďte si zaplavat 22. Krnovskou pětku na náš stařičký bazén společně s Matesem Kozubkem, účastníkem OH v Tokiu!!!

📄 Cena Krnovska 2021 - rozlosování (aktualizace po odhláškách)