Martin Straka dvanáctý na Světovém poháru v Egyptě, Denis Borovka 32.

Dvojice českých reprezentantů – Martin Straka a Denis Borovka – byla na startu prvního kola letošního Světového poháru, které o uplynulém víkendu hostilo egyptské Soma Bay. V rychlém a těžkém závodě ve vlnách se lépe vedlo budoucímu olympionikovi Martinu Strakovi, který doplaval na výborném dvanáctém místě. Denis Borovka, při své premiéře mezi světovou elitou, finišoval ve čtvrté desítce na 32. pozici. V závodě dominovali reprezentanti Itálie, kteří obsadili hned sedm pozic mezi prvními jedenácti plavci včetně kompletních stupňů vítězů.

Přibližně měsíc a půl od úspěšného světového šampionátu nastoupil Martin Straka ke svému dalšímu závodu. A opět potvrdil, že je poslední měsíce ve skvělé formě. Stejně jako v katarském Doha, kde se mu sedmnáctým místem povedlo úspěšně kvalifikovat na Olympijské hry do Paříže, i v Egyptě celý závod bojoval mezi skupinou hlavních favoritů, a po perfektně plavecky i takticky zvládnutém průběhu závodu nakonec finišoval na dvanáctém místě s minimální ztrátou 14 vteřin na vítězného Domenica Acerenzu z Itálie. Jen těsně ho v souboji o jedenáctém místo porazil další italský zástupce Fabio Dalu.

Druhý český reprezentant Denis Borovka před odjezdem i přímo na místě bojoval se zdravotními problémy, přesto ke svojí premiéře mezi nejlepšími světovými plavci nastoupil a bojoval v těžkém závodě ve vlnách až do konce. V cíli z toho byla 32. příčka.

Série světového poháru pokračuje dalším závodem v květnu, kdy světovou dálkoplaveckou elitu přivítá ostrov Sardinie, a hned poté na začátku června, kdy je na programu jedna z nejklasičtějších destinací ve světovém kalendáři – portugalský Setúbal.