Světový pohár pokračoval druhým kolem na Sardinii

Druhé kole letošní série Světového poháru hostil záliv Golfo Aranci na italském ostrově Sardinie. V nabité startovní listině figurovala také jména tří českých reprezentantů. Mezi muži se představili Martin Straka a Matěj Kozubek, mezi ženami startovala Julie Pleskotová.

Na všechny startující čekala desetikilometrová distance rozdělená do šesti okruhů, se kterou se jakou první museli popasovat muži. Ve vodě o teplotě devatenáct stupňů si lépe vedl Martin Straka, který zvládl prakticky celý průběh odplavat v hlavním balíku a v cíli pak dohmátl s velmi solidním odstupem necelých 25 sekund na vítěze na 25. místě. Matěj Kozubek se bohužel potýkal s problémy s ramenem a nakonec závod předčasně opustil ve třetím okruhu.

Povedený závod absolvovala také Julie Pleskotová. Dokázala se dobře vyrovnat i se zmatky na prvních dvou občerstvení, až do poloviny posledního okruhu se držela hlavních favoritek a nakonec si připsala 23. místo se slušnou ztrátou 45 sekund na vítězku.

Na kompletní trojici nyní čeká závěrečná příprava na Mistrovství Evropy v Bělehradě, které proběhne v termínu 12. – 15. června.